Florin berdila Postat Octombrie 16, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2019 Am facut 3 poze cum am pus cutitu pe piesa ,este bine pozitia varfului cutitului pe piesa? Link spre comentariu
florianmro Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 https://www.youtube.com/user/Eksmast/videos Nu ratati acest canal de Youtube Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 16, 2019 Partajează Postat Octombrie 16, 2019 Urmareste filmul asta de la cap la coada. E cu limbi straine dar are si poze desenate , unghiuri, linii, chestii. La final, iti vine sa dai drumul la strung. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Octombrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Domnilor colegi am deosebit o broblema ,am pus un cutit nou in portcutit am dus varful la pinola mobila lam centrat dupa varful pinolei dar cand am pus un semifabricant in strung si mam uitat la varful cutitului era mult mai sus ,nu mai era varful cutitului in contact cu piesa era si partea de sub varful cutitului ,trebuie sa nu ma mai iau dupa varful de centrare ,dvs cum procedati Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 (editat) Cu un burghiu bine ascutit, adica o metoda pe care fostii strungari n`o stiau si s`au lasat de meserie! Metoda e mai greu de aplicat decit cea cu un con, con care are si alte aplicatii, de aia`l si folosesc curent. P.S. O fi in gluma scris insa merita sa se chinuie si colegul nostru sa inteleaga ceva macar pe cit ne chinuim si noi sa pricepem ce vrea. Editat Octombrie 18, 2019 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 18, 2019 Partajează Postat Octombrie 18, 2019 Corect! Dar nu asta este cea mai profi metoda de a centra cutitul. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 Nefiind strungar calificat habar n`am care`i considerata cea mai profi metoda de a centra cutitul. Fiind mai multe pe care le folosesc, am preferat sa o pun pe cea mai simpla, eficienta si cu sanse mici de a gresi. M`am ghidat dupa vorbele bunicului meu, el spunea: "prima data se prinde pestele, de gatit sint multe retete, totul este sa o folosesti pe aia care da cel mai bun gust, daca nu ai cu ce sau nu stii atunci il faci macar sa poata fi mincat!" Asa si aici, parca era aiurea sa incep discutia cum sa faca un calibru, bara etalon, coada de freza, comparator, etc... Sau sa foloseasca o lama de otel, la fel mai da si aia gres. Un calibru folosesc si eu insa...posibilitatea de a gresi este mai mare decit la un con, din alea am citeva, cel facut pentru calibrarea cutitului este calit si revenit. Aplicatiile lui sint multiple. Aici aveti acel calibru: Este util daca ai piesa prinsa deja in universal. Link spre comentariu
Balazs Andras Postat Octombrie 19, 2019 Partajează Postat Octombrie 19, 2019 (editat) Eu am două metode de a centra cuțitul, prima e cam primitiv dar merge, baga o bară de fi 30 in universal, montează un cuțit, între bară și cuțit pune o tabla subtire de max 1mm și împinge tabla cu cuțit până atinge tabla de bară, daca tabla sta drept vertical e bine dacă sta înclinat mai adaug sau scot adaos sub cuțit, după ce ai găsit centrul scoate cuțitul cu adaos cu tot si fa semn pe strung undeva, când montez cuțit în viitor pui adaos până vârful atinge semnul, dacă nu faci piese pt nasa 0.1 + sau - nu o sa fie problemă, de ex la mașină vechi care are batiu uzat, cuțitul ridica sau coboară după uzură. Editat Octombrie 19, 2019 de Balazs Andras 1 Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 20, 2019 Partajează Postat Octombrie 20, 2019 Aveti aici un material despre unghiurile funcționale la prelucrările prin aschiere. Depind de mai mulți parametri. Sunt mai multe metode de reglare bazate pe experienta si de fiecare dată ar trebui verificate pe o strunjire de proba. Oricum ce a făcut Florin prin tăierea cutitelor e o prostie. Să îl încurajezi e o prostie si mai mare Scule_aschietoare.pdf 1 Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 22, 2019 Partajează Postat Octombrie 22, 2019 La 19.10.2019 la 23:24, Balazs Andras a spus: Eu am două metode de a centra cuțitul, prima e cam primitiv dar merge, baga o bară de fi 30 in universal, montează un cuțit, între bară și cuțit pune o tabla subtire de max 1mm și împinge tabla cu cuțit până atinge tabla de bară, daca tabla sta drept vertical e bine dacă sta înclinat mai adaug sau scot adaos sub cuțit, după ce ai găsit centrul scoate cuțitul cu adaos cu tot si fa semn pe strung undeva, când montez cuțit în viitor pui adaos până vârful atinge semnul, dacă nu faci piese pt nasa 0.1 + sau - nu o sa fie problemă, de ex la mașină vechi care are batiu uzat, cuțitul ridica sau coboară după uzură. Asta este, domnule, semn pe sania transversala. E simplu si rapid. Reglajul fin se face prin luarea unui mic span frontal. Astfel nu ai nevoie de nici un dispozitiv ce necesita prinderea numai cu bacuri normale. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 22, 2019 Partajează Postat Octombrie 22, 2019 1 oră în urmă, spik a spus: Asta este, domnule, semn pe sania transversala. Ati putea sa ne aratati unde faceti semn pe sania transversala?? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 22, 2019 Partajează Postat Octombrie 22, 2019 La 19.10.2019 la 23:24, Balazs Andras a spus: Eu am două metode de a centra cuțitul, prima e cam primitiv dar merge, baga o bară de fi 30 in universal, montează un cuțit, între bară și cuțit pune o tabla subtire de max 1mm și împinge Problema cu tabla este ca trebuie sa fie tabla de otel altfel intra usor virful cutitului in ea si face amprenta eronind masuratoarea. Bune sint cutitele de cutter, cele trapezoidale, sint mai scurte dar sint tari. Link spre comentariu
Balazs Andras Postat Octombrie 23, 2019 Partajează Postat Octombrie 23, 2019 Acum 14 ore, Ion_Bumbu a spus: Problema cu tabla este ca trebuie sa fie tabla de otel altfel intra usor virful cutitului in ea si face amprenta eronind masuratoarea. Bune sint cutitele de cutter, cele trapezoidale, sint mai scurte dar sint tari. Dacă împingi așa de tare ca intra vârful în material o sa rupi muchia cuțitului merge cu orice tabla nu contează, semnul poți să face pe orice suprafață pe strung nu neaparat pe sania. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 23, 2019 Partajează Postat Octombrie 23, 2019 Am incercat, si daca pui cutitul de finisat cu tabla moale se inclina mai putin decit cu lama de otel. Pentru mine calibrul acela e mai simplu si mai rapid, merge fara sa fie in universal material rotund. Intrebarea era unde gaia faci semn pe sania transversala. Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 23, 2019 Partajează Postat Octombrie 23, 2019 Acum 9 ore, Balazs Andras a spus: Dacă împingi așa de tare ca intra vârful în material o sa rupi muchia cuțitului merge cu orice tabla nu contează, semnul poți să face pe orice suprafață pe strung nu neaparat pe sania. Pe sania transversala este cel mai usor si rapid. Indiferent de tipul bacurilor prinzi piesa, pui cutitul la semn, tragi un span frontal si reglezi fin. La diametre mai mari nu mai conteaza o diferenta mica de centrare daca nu ai fata la piesa de luat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum