Florin berdila Postat Ianuarie 18, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 domnule Dany nu vam întrebat ,eu am baghete de alamă boraxată adică cu borax pe ea ,pot face fată cu un sprei de gaz GAZTECH? Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) 1 hour ago, Florin berdila said: domnule Dany nu vam întrebat ,eu am baghete de alamă boraxată adică cu borax pe ea ,pot face fată cu un sprei de gaz GAZTECH? Depinde de baghete, nu stiu ce baghete sunt alea. Alama normala se topeste la temperatura mai mare, barele speciale pentru brazare se topesc cu 100-300grade mai jos. Se poate alami cu un spray de calitate pe gaz, asa cum am aratat in film. Chiar si cu multigaz se poate, am facut si asta, fara mapp. Cu gaz normal si arzator mai slabut se poate alami in vata ceramica. Vata ceramica creste mult temperatura. Eu prefer arzatoarele pe gaz in locul oxigenului pentru ca tin temperatura joasa, orice as face tot e jos, nu are ce sa se intample rau, e doar atat cat trebuie, nu poate sa urce mai mult, e o alamire sigura. Domnule Bumbu se pare ca da, prinde bine pe carbura. Am facut acum de proba o "alamire" folosind baghetele ROLOT S94 direct pe latura de taiere fara sa ma lipesc de otel si a functionat perfect. Ca gaz am folosit multigaz-ul de la rothenberger, arzatorul Superfire3 si viteza arzatorului foarte mica (e un arzator zgomotos si n-am vrut sa trezesc lumea), viteza probabil sub 30%. La poza anterioara se vedea cum tindea sa urce pe pastila dar a urcat foarte putin pentru ca nu am pus eu mult material. A intrat foarte bine pe sub pastila si a lipid-o pe planul direct. Editat Ianuarie 18, 2019 de dany_cta 1 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 18, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 domnule Dany deci trebuie să cumpăr baghete pe care leați descris dumneavoastra mai sus nu?adicaROLOT S 94 ,am incercat azi cu alama boraxata pe care o am dar nu are putere spreiul meu sa o topeasca Link spre comentariu
dany_cta Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Nu prea am cum sa stiu ce temperatura reala scoate arzatorul tau dar poti sa faci incercari. Daca gasesti sa cumperi la bucata, sa nu dai banii aiurea pe o cutie intreaga, poti sa iei cateva baghete de test. Poti sa iei si niste baghete de test de la Brico (legat de Carrefour), au niste pachetele de carton subtiri si lungi cu cate 4-5 bare in interior. Decapantul este foarte important, eu folosesc Felder FH10 luat de la Triton daca imi aduc bine aminte, merge perfect cu asta. E acelasi pe care l-am folosit si in filmul de pe youtube. Poti sa incerci sa gasesti si o bucata de vata ceramica in cazul in care arzatorul nu genereaza destula caldura. Apoi testezi si vezi care se topesc la arzatorul tau. Daca nu topeste, bagi in vata ceramica totul, daca tot nu topeste - pui mana si iei un arzator normal. Pana si daca pui pe aragaz cand alamesti ar trebui sa urce temperatura. Eu topesc toate barele in aer liber cu arzator mic pe gaz. Pentru alama si piese mari folosesc arzatorul mare cu multigas. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) 21 hours ago, dany_cta said: (nu am suruburi 8.8 ca altii de pe aici) Acolo ai in fapt o alta problema, ala de 8.8 este moale. Se folosesc suruburi din grupa 12.9 calite. Editat Ianuarie 18, 2019 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 domnilor am incercat aşa crediți că va ține laturile in care se propteste pastila oe laterale ? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) cam aşa arată am gresit poza Editat Ianuarie 19, 2019 de Florin berdila greseala Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 in poza de mai sus ,am facut corpul cutitului credeti ca tine cele doau laturi in care se sprijina pastila in forma de romb??? am nevoie de sfatul dumneavoastra 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 Acum 14 ore, Ion_Bumbu a spus: Acolo ai in fapt o alta problema, ala de 8.8 este moale. Se folosesc suruburi din grupa 12.9 calite. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 dar cum este aşezată in locas este bine ,şi de unde gasesc eu surub asa subtire de 12,9? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) Mai Florine! De ce au sudat placuta pe suport in felul ala? Vrei sa filetezi cu el(cutitul)? Placuta are si pe partea opusa muchii? Placuta are forma partata sau rombica?Din poza imi pare ca este rombica! Dupa cum arata cu acel cutit vei putea strunji doar de la stinga la dreapta. Ca sa poti strunji de la dreapta la stinga, roteste placuta cu 90* fata de cum arata acum,si vei putea strunji,normal, de la dreapta la stinga, cu conditia sa muti placuta inspre stinga pina la marginea suportului cutitului, si s-o lipesti. De regula placutele Widia(patrate ,rombice, triunghiulare) au toate muchii,taiatoare. Editat Ianuarie 19, 2019 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 19, 2019 Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) 1 hour ago, Florin berdila said: dar cum este aşezată in locas este bine ,şi de unde gasesc eu surub asa subtire de 12,9? https://www.banggood.com/Suleve-M2_5TT1-10Pcs-M2_5-Tungsten-Button-Head-Torx-Screw-for-Carbide-Inserts-CNC-Lathe-Tool-6mm-p-1311160.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN https://www.banggood.com/search/torx-screw-for-carbide-inserts.html?sbc=1 Editat Ianuarie 19, 2019 de Ion_Bumbu 1 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 19, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2019 (editat) domnule Geo la ce vă referiţi că nu înțeleg? eu nu am sudat nimic am prinso cu surub si am decupat din corpul cutitului nu stiu la ce vă referiţi Editat Ianuarie 19, 2019 de Florin berdila Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 20, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 ce nu este bine domnule Geo? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 12, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2019 cu un cuțit facut din bara de HSS pot face strunjiri si debitari in oțel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum