Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudarea (lipirea) pastilei pe cuţite de strung

Florin berdila

Postări Recomandate

@ Florin Berdila ...

Da se pot suda cu inox o anumita varietate de WIDIA.

Incearca si ne spui si noua.

E asa de greu?

Ai mai intrebat, ai incercat?

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Nu crezi ca este mai frumos sa decupezi putin intr-o bucata de fier cat sa stea pastila frumos acolo, sa bagi o gaura si un surub prin el si gata cutitul ? Cu putina atentie poti face treaba asta si la flex (nu gauritul si filetatul ! nu incerca)

Link spre comentariu

Astazi aveam de frezat ceva intr-o piesa adanca si n-am gasit nicaieri o freza destul de subtire si totusi lunga (140mm) asa ca am rezolvat eu problema.

Am luat o bara de otel, strunjit-o sa fie dreapta, decupat la un capat cat sa stea pastila, gaura si surub. Bineinteles ca lucrearea e un pic mai complicata decat la un cutit de strung unde nu te intereseaza ca taisul pastilei sa pice pe sectiunea diametrului si ai spatiu mult mai mult de manevra, nu se invarte tot deci partea de jos nu trebuie sa fie in interiorul razei.

E doar un exemplu cat de usor se pot monta pastilele respective.

Si-a facut treaba perfect, productia cutitului a durat 15minute.

AaN27sn.jpg

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

pentru domnu Bumbu am sudat cu inox pastile vidia a mers dar nu am folosit cututu inca de acea va inrrebam daca merg sudate amovibile ma gandeM eu sa fac cu flexu acea decupare dar cineva pe forum spunea ca nu tine ca trebuie sa fie si surubu acela care prinde pastila sa fie dur eu nu am suruburi asa de dure

Link spre comentariu

@ Florin Berdila ...

Ai mai intrebat, ai incercat?

Grig,stai linistit! Florin a pus nenumarate intrebari si a primit nenumrate sfaturi. Aproape ca ma pot jura ca n-a pus in practica nici unul din sfaturile primite. Nu stiu de ce cred, ca Florin,nu este altceva decit un ''vinator'' de posturi. La ce-i folosesc? Habar n-am. O sa vina ziua, cind Florin, n-o sa mai primeasca nici un sfat. Ziua aceea nu este foarte departe.

Link spre comentariu

domnule Geo dacă aș ști dumneavoastra căt ma ajutat acesti oameni care miau dat sfaturi pe unele leam inteles pe altele nu chiar daca nu le intelegeam pe intelesul meu nu mai intrebam ca mie frica ca cineva ori ma bloca ori facea misto de mine si sa stiti ca nu cred ca acele raspunsiri de care o sa am nevoie pe viitor no sa apara findca sunt oameni care inteleg si pe uni ca mine

Link spre comentariu

Asa o fi, cum spui, cu toate ca ma indoiesc. Daca vei continua sa pui intrebari peste intrebari, fara sa pui in practica recomandarile colegilor,vei ajunge in situatia in care ,colegii, te vor ignora. Spor la pus ''intrebari''!

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Domnilor am alămit cateva pastile vidia sau cam inrosit apoi leam ascutit pe i piatra de polizor a muscat piatra din pastila inseamna ca sau decalit si nu mai au propietațile pe care lea avut?

Link spre comentariu
1 hour ago, Florin berdila said:

Tocmai că piatra este de polizat otel nui pentru ascutit vidia dar a muscat din pastila

Crezi cumva ca daca pastilele s-au inrosit(la alamire) si-au pierdut din proprietati? Nici pomeneala! Orice piatra de polizor o sa ''muste'' din pastila,mai mult sau mai putin! Pastilele nu se compara cu otelul rapid,care este mult mai moale decit pastilele din carburi metalice.

Link spre comentariu

Pune cutitul sau cutitele alamite pe strung si dai "sandale".

Dar ne spui si noua, rezultate obtinute in cateva zile .

Nu prin August,...... 2019!!!!!!

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări