Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare lampa EXIT

justMe

Postări Recomandate

va salut.Am facut rost de la cineva de o lampa de EXIT si vreau sa o folosesc pe balta la pescuit. Cand este alimentata la 220v este stinsa iau cand dispare alimentarea se aprinde. In interior are un ACC de 3,7v 1500mA si un neon de 8W. Problema este ca nu tine decat 2 ore , si ma gandeam sa inlocuiesc neonul cu 15-20 de leduri pirahnade 3v/20mA pt a tine mai multsi de a avea o lumina si mai puternica.Cand am deconectat lampa de la 220v am masurat si am gasit o tensiune de 450Vca.Ma poate ajuta cineva cu o schema de a lega cele 15-20 de led-uri pirahna la aceasta tensiune?Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• vasile eugen

4

• justMe

3

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Deconecteaza invertorul care ridica tensiunea pentru lampa si alimenteaza ledurile prin rezistente direct la acumulator.Vei avea randament mai bun.Daca pui 10 leduri superflux, fiecare cu rezistenta de limitare pentru un curent maxim de 20mA, deja timpul se tripleaza.

Link spre comentariu

Nu ma refeream la eficienta luminoasa a ledurilor, ci la autonomia alimentarii pe leduri versus tub CFL.Invertorul CFL are un consum mare din cauza randamentului relativ scazut de conversie. Ziceam ca ar avea mai multa autonomie alimentand un numar de leduri direct din acumulator, fara ridicatorul de tensiune.Binenteles ca si la leduri apare o pierdere de putere pe rezistentele de limitare sau eventuala sursa de curent constant, dar cred ca ar fi mai mica.

Link spre comentariu

N-are de loc un randament mic, ca nu se incalzeste. Are clar peste 80%, nu m-ar mira chiar 90%.Si ledurile trebuie alimentate printr-o scc/rezistente, deci si in cazul lor se pierde ceva pe alimentare.

Link spre comentariu

la 3.7v cat are acc la fiecare led ii vine cate o rezistenta. acum daca mai am inca un acc si le leg in paralel se va dubla timpul de incarcare....dar cam in ce masura va fi afectata partea de incarcare?

Link spre comentariu

Nu recomand sa faci asta decat daca incarcatorul suporta curentul dublu de incarcare (putin probabil). Acumulatorii ar trebui separati cu diode pentru a nu se descarca unul in celalalt, nu e asa simplu. Incearca cum ti-am spus, legand 10-20 leduri cu cate o rezistenta de limitare, aleasa sa nu depaseasca 15mA de exemplu.

Link spre comentariu

Daca ai 2 acumulatori nu e nevoie sa-i legi in paralel, poti imparti ledurile in 2 grupuri , cate un grup pt fiecare acumulator, eventual le pui si intrerupator separat ca se le cuplezi in functie de necesitati. Incarcarea acumulatorilor o faci pe rand daca nu esti sigur ca ai un incarcator capabil sa incarce simultan ambii acumulatori.Important e sa folosesti leduri de calitate cu randament bun.15 leduri bune alimentate la 20mA dau o lumina suficienta pt multe chestii. Eu de exemplu folosesc 15 leduri de 5mm la 20mA pt iluminatul unei scari interioare, cate un led pt fiecare treapta si este mai mult decat suficient.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

In Mangalia in Bazar , am gasit la un nene , incarcatoare de acumulatori Li-Ion dar si acumulatori .

Am luat uul de proba .Un incarcator pentru un acumulator era 15RON iar ala pentru 4 vreo 30RON.

Acumuatori avea cu nemiluita.

Am luat incarcatorul si il folosesc lalanterna mea Foton cu led Cree de 3W. Incarcatorul lui original se bulise.

Intentionez sa iau mai multe incarcatoare si astfelsa fac o baterie de acumulatoare Li-Ion interschimbabile .Cand unele stau in lanterna altele sa stea la incarcat.

Poti face ceva foarte fain cu doua sau chiar patru acumulatoare.

Eu as lua un acumulator de 6 volti Plumb Acid  mai slim  un incarcator separat si asmodifica toata cutia.

LED-uri cateva dar bune si gata lanterna .

http://s1emagst.akamaized.net/products/1497/1496542/images/res_80a63c62add4227507e4f2fac3f95f88_350x350c_28ss.jpg

http://s4emagst.akamaized.net/products/1497/1496528/images/res_45473a93e5882da5a2d1ac591b5a6073_350x350c_nvgd.jpg

Si gata traznaia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări