Vizitator muscarul Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Salut am gasit la un amic niste condensatori, el nu e e electronist, asa ca i-am confiscat. Problema e ca nu stiu de putere au (nu e trecut nimic in farazi). Sunt la 275 V~, deci curent alternativ. Si mai sunt niste cifre pe ei, dar nu imi dau seama ce reprezinta. Ma ajutati cu talcuirea lor? De asemenea, cum se poate verifica/masura un condensator? Atasez si o poza. Scuze de intrebarile - probabil puerile- dar sunt la inceputul inceputurilor, abia de ieri am o pseudo-statie de lipit (de la Lidl, la 220 cu variator). Multumesc. Later Edit - 40/110 este temperatura de lucru cred, nu stiu ce reprezinta 56-le. Practic as avea nevoie sa aflu de cati farazi este pe baza cifrei 224k raportat la cei 275 v~. cred Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 224 reprezinta 22*10^4 pF adica 220nF =0.22uF http://www.elecraft.com/Apps/caps.htm Link spre comentariu
Vizitator muscarul Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Multumesc mult, s-a facut lumina . Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 În afară de asta, X2 sau Y2 reprezintă marcarea cond special construiţi ptr a fi folosiţi la reţea (izolaţie sporită). Desigur că se pot folosi oriunde le permite tensiunea de lucru, inclusiv la tensiuni continue pînă la aproximativ 400-600V, în funcţie de precizările fabricantului. Iar K după 224 reprezintă toleranţa (10%). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum