Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema statie audio de masina

Vizitator ionut_en67

Postări Recomandate

Vizitator ionut_en67

am o statie de masina de la jbl si mergea foarte bine asta dupa ce am alimantat-o la o tensiune de 35 v si sa ars un tranzistor morocco p50n06 care nu gasesc sa-l cumpar imi puteti da vreo idee de unde sal achizitionez?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acela este un mosfet canal N cu ID 50A, si Vds 60V, oricare altul care se inscrie in acesti parametrii este ok, cu mentiunea ca sa se acorde atewntie si la Rds-On si la Ciss, cel mai probabil este de la sursa ridicatoare, si cum de obicei acestea sunt push-pull rezulta ca ar trebui sa mai fie unul langa el, daca este asa atunci greu de crezut ca acela a scapat, pe ei au picat dublul alimentarii, adica 70V... insa ma indoiesc ca numai acei mosfeti au picat la o alimentare atat de mare, este totusi o eroare de incepator... Eu as verifica intreaga sursa, tot ce este semiconductor si eventual electrolitici care daca sunt la 25 sau 35V nu m-as mai obosi sa-i verific ci i-as schimba direct. Daca sursa este stabilizata atunci poate cu putin noroc amplificatorul si tot ce se mai alimenteaza de dupa ea a scapat, altfel...

Link spre comentariu
Vizitator ionut_en67

mersi mult dar am incercat sa alimentez amplificatorul final la un alt alimentator dar nu merge si am probat preamplificatorul care are si corector de ton si functiona dar la amplificatorul final se auzea un bazait in boxe cand atingeam terminalul la tranzistor cred a e din cauza comenzii mute si stand-by

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări