Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizare alimentare

Vizitator Cristian95

Postări Recomandate

Vizitator Cristian95

Salut baieti! Am o problema si as dori un ajutor din partea voastra.Treaba sta in felul urmator:vreau sa fac un amplificator stereo cu tda7294, am facut rost de un traf (pe el scrie 500W) si avea doua infasurari 50 0 50 l-am desfacut l-am rebobinat dar nu prea mi-a iesit, adica am o diferenta mica intre cele doua infasurari fata de masa 25 0 25,7, iar dupa filtrare am +35 0 -36, acum intrebarea mea este cum as putea stabiliza alimentarea la +32 0 -32 ? Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cum ai reuşit să păstrezi diferenţa de tensiune chiar şi după puntea redresoare? Doar dacă nu ai făcut schema aia proastă cu două punţi... Presupun că multimetrul măsoară corect tensiunile pozitive şi negative faţă de masă. Unele dau diferenţe.

Link spre comentariu
Vizitator Cristian95

Redresarea este facuta cu 2 punti intradevar de 10A filtraj 10000uf 50V 2 buc as putea face cu o singura punte de 25A in cazul acesta voi mai avea diferente? Si inca o intrebare traful mai avea o infasurare de 15 V(de ea nu m-am atins) cum as putea sa o redresez ,filtrez si stabilizez la 5V cat trebuie integratrului pentru a nu sta in stand by/mute, si ce rezistente as putea folosi pentru descarcarea condonsatorilor dupa decuplarea amplificatorului de la prize?

Link spre comentariu

Varianta cu o singură punte egalizează ramurile, avînd ca dezavantaj o masă zgomotoasă. Cea cu două punţi nu egalizează ramurile, dar ara avantajul că separă complet înfăşurările. Ultima e mai silenţioasă, iar 1V în plus pe una din ramuri nu e o tragedie, îl poţi scoate uşor adăugînd offset la intrare.

Link spre comentariu

Daca diferenta dintre cele doua secundare e mare, în varianta cu o singura punte, cele doua înfasurari nu mai sunt solicitate egal. Se poate ajunge în situatia ca una din înfasurari sa nu mai debiteze deloc curent si avem practic un redresor dublor de tensiune. Daca tensiunea la vârf prin înfasurare e mai mica decât tensiunea minima pe condensatorul de filtraj, diodele conectate la înfasurarea respectiva nu se mai deschid. În acest caz trebuie folosit filtraj cu intrare pe bobina.

Link spre comentariu

Diferenta este totusi de doar 0,7V... Se exagereaza cu datul cu parerea pentru o nimica toata, ampliful n-are nici un fel de stres si la 1-2V diferenta intre ramuri, rareori se asculta la volum atat de ridicat incat clippingul sa intre in discutie pe ramura mai mica, si in afara de o oaresce diferenta in disipatie pe ramura mai mare, nu vad alta problema... Eu as pune direc o singura punte redresoare intre ramuri si masa luata de la mediana, garantat nu are absolut nici o problema pt o diferenta asa mica.

Link spre comentariu
Vizitator Cristian95

Multumesc baieti voi merge pe varianta cu o singura punte, dupa redresare si filtrare am ambele ramuri egale +36 0 -36 stiu ca probabil e o tensiune unpic mare pentru tda dar va fi folosit in permanenta pe 8 ohm si il voi folosi doar in casa la nu mai mult de 20W pe canal.O schema de filtru activ reglabil se poate, pentru ca as dori sa mai fac un canal pe langa cele doua pentru un subwoofer care va fi alimentat dintr-un alt transformator.Sateliti vreau sa i tai de la 80HZ 24db/oct iar basul de la 80hz 24db/oct de low cat pentru subwoofer nu am nevoie pentru ca nu va fi dat in veci pururi foarte tare incat frecventele foarte joase sa arda difuzorul.Il voi folosi pentru productie, am camera tratata acoustic iar eu zic ca va suna bine tda-ul la putere mica.Voi ce spuneti?

Link spre comentariu
Vizitator Cristian95

Se poate sa imi dati sau sa ma ajutati la realizarea un scheme de filtru activ pentru sateliti? As dori sa imi taie de la 120HZ/24db oct. Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări