Vizitator tekolinooo Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Salutari tuturor. Sunt nou pe aici, am decis sa ma inscriu aici ca "tanar pasionat" de electronica. Urmeaza in anul viitor sa ma inscriu la o facultate in domeniu, fiind clasa a 12-a . Pana atunci,cand voi invata lucrurile acestea in cadrul universitatii, am decis sa cer niste sfaturi aici. In legatura cu electronica, am decis sa "concep" un circuit electric care sa imite Modului Confort Blinker prezent pe majoritatea masinilor dupa 2007. In ce consta acest modul? Cand atingem semnalizarea masinii (intentia de a semnaliza ) modului face 3 blink-uri de semnalizare , apoi se opreste. Am studiat putin problema in domeniul auto, sunt pasionat de masini si m-a interesat sa stiu totul cat mai concret. Modulul este compatibil DOAR cu semnalizarile mecanice, astfel atunci cand eu ating maneta , primeste 12v de la baterie , dar stie ca NU este apasata maneta de semnalizare. Am inteles ca nu este greu de facut, problema cea mare ar fi programarea ( in cazul posibilitatii cu microprocesor ). Ei, insa eu am primit pe email de curand o schema de la un domn foarte serios, Alex Pescaru, care mi-a oferit schitele lui pentru acest modul. Am sa le postez mai jos. Problema este ca nu sunt foarte priceput in domeniu, cat am citit si lucrat cu ceva rezistente nu ma ajuta aici. Ma intereseaza sa inteleg cum lucreaza circuitul. Intentionez sa il printez pe foaie de transfer,apoi sa il trec pe o placuta PCB, dupa care sa o bag in clorura ferica. Am mai facut asta cu ceva circuite, a iesit foarte frumos si functionau exceptional. Insa, ce este aici sincer "ma bate" , si as dori putin ajutor din partea voastra. In primul rand, nu pot da de toate piesele de pe schema, am cautat pe site-ul unui magazin din oras piesele,insa nu au tot ce scrie acolo. As fi recunoscator daca m-ar ajuta cineva la completarea listei! A 3-a problema este DIPSWITCH-ul, cu ajutorul lui setez de cate ori sa "semnalizez" , folosindu-ma de pozitiile lui in calcul binar. Nu am lucrat pana acum cu DIPSWITCH-uri, si as vrea sa stiu care le este temeiul. Aici va arat un videoclip cu ceea ce vreau sa fac, iar mai jos schema in format PDF. Aici PDF-ul : http://view.samurajdata.se/psview.php?i ... &size=full Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Ce anume nu găseşti? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Cred ca si maneta trebuie s-o prepari putin...la cele fara aceasta functie,ai contact ferm doar dupa ce maneta a ajuns pe pozitia de lucru,mai inainte nu prea comanda nimic,ori tu ai nevoie la o apasare usoara sa se faca acel contact si pe urma mai vezi cu ce-l prelucrezi.Eu am pe ford asemenea functie din fabrica si recunosc o folosesc destul de des,mai cu seama ca pt actionarea manetei in pozitia de semnalizare normala,efortul este putin mai mare decat la cele fara aceasta functie.Cat n-am avut aceasta functie din fabrica,ma gandeam sa o fac cu ceva temporizare,dar tocmai acel contact m-a impiedicat sa finalizez ceva...intre timp n-a mai fost nevoie Link spre comentariu
Vizitator tekolinooo Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 @ratza: am gasit totul, este in regula, piesele le am. Acum trebuie sa vad programarea si cum concep circuitul, imi trebuie o placuta de PCB cu cupru pe ambele parti probabil, nu?@doru: Nu trebuie modificata maneta, la seat si golf daca apesi doar jumate din cursa ei isi face treaba, semnalizeaza cat tii mana. Problema mea nu era partea cu masina, ca acolo ma pricep, ci partea cu schema electrica, programarea memoriei si testarea ei.Am luat piesele necesare azi, insa nu stiu cum se programeaza acel PIC12C509A (am luat versiunea mai noua, mai buna) Ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Cred că e suficient şi doar simplu placat, nu sînt aşa multe piese. De fapt, cred că ai putea chiar să-l încerci pe o placă de test. Link spre comentariu
Vizitator tekolinooo Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 Am sa pun din nou aici o arhiva cu toate cele necesare. Am incercat sa ma lupt cu Orcad-ul insa fara rezultat, nu stiu bibliotecile pentru pcb editor, in schematic le fac, dar nu stiu sa le importez. Daca ma poate cineva ajuta, sa imi spuna care e procedura de trecere de la schematic la pcb layout as fi recunoscator. Si inca ceva, cum se conecteaza microprocesoarele PIC pentru programare ? Am vazut pe internet niste kit-uri, care este treaba? Daca nu puteti sa-mi explicati cum se face schematic to pcb , imi puteti spune cam cum trebuie implementat pe o placa de cupru ? Am 2 placi cu 2 fete, clorura ferica, foaie de transfer si imprimanta laser. Cum fac circuitul? in rest stiu cum se face, insa nu reusesc deloc in orcad... Link : http://we.tl/k8ysYiIvds Link spre comentariu
Vizitator tekolinooo Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Am rezolvat, nu mai e nevoie! Multumesc Link spre comentariu
Vizitator dragos-electric Postat Noiembrie 9, 2017 Partajează Postat Noiembrie 9, 2017 salutare, se poate sa postati din nou schema si piesele necesare pt crearea unui astfel de modul? linkurile vechi nu mai functioneaza. multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum