Emil 1986 Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 de ce putere si ce valoare trebuiesc sa fie rezistentele care sa descarce condesatori atunci cand nu am sarcina pe iei?tensiunea este de +-60vcc Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Depinde de capacitate si in cat timp vrei sa ti-l descarce.La modul general pt o rezistenta de 15k vei avea o putere disipata de 0,25W.Altfel un manual de fizica unde sa vezi ce spune legea lui ohm, te va scoate din impas. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Ianuarie 23, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 capacitatea este de 10000uf,timpul nu stiu ce sa zic,10=15 sec am văzut la un amplificator ca ii descarca dar nu mai țin minte ce valoare aveau rezistentele Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Incearca cu 3k3/3W si vezi daca te aranjeaza.In mod normal ai avea un curent de 18mA,si ca putere disipata,cca 1W.Totusi ai fi mai castigat daca ai citi legea lui ohm si ti-ai calcula singur valorile care iti trebuie. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Un condensator de 10m se descarca cu 60V in 10s cu un curent de 60mA, asta presupune o rezistenta de sarcina pe el de 1k, pe care se vor disipa 3,6W. Evident descarcarea nu va fi liniara si nici timpul exact 10 secunde penca o data cu scaderea tensiunii, scade si curentul de sarcina, dar nici nu trebui sa fie perfect 10s, poate fi si mai mult fara nici o problema, asta din punctul meu de vedere, personal rar includ rezistentele astea si daca le pun, folosesc valori mari penca nu ma intercaleaza cat dureaza descarcarea electroliticilor o data ampliful oprit. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Dacă acele rez sînt permanent legate pe cond de filtraj, trebuie aleasă o valoare raţională, altfel se sacrifică inutil din capacitatea condensatorilor. O valoare de 10mA e uşor de suportat de orice sursă. Adică rez de 5,6...6,8k/1...2W (reali, nu pocnitorile de azi). Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Cum adica sacrifici capacitatea ncondensatorilor cu rezistentele? 1k la 60V inseamna 60mA, un condensator de 10m poate sustine acest consum de la o tensiune de retea redresata in punte, cu un riplu de 60mV, ti se pare mult? Problema este alta la valori ale R mici, se disipa mult pe acele rezistente, si asta in regim permanent. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Din cauza disipatiei permanente nici eu n-am recomandat rezistenta mai mica,am considerat ca 18mA e mai mult decat suficient,si nederanjant,dar binenteles se poate tatona orice valoare mai mare sau mai mica.De aia recomandasem citirea legii lui ohm,pe langa rezolvarea problemei,ramane si cu ceva bagaj de cunostiinte,mult mai folositoare decat un raspuns la obiect venit de la altii in momente de nevoie. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 NU am recomandat eu rezistenta de 1k, ci dimpotriva am zis ca eu daca folosesc astfel de rezistente, le pun la valori destul de mari. Autorul subiectului a cerut un timp de descarcare de 10 secunde, eu am aratat ce rezistenta este necesara la parametrii specificati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum