Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistente descarcare condesator


Emil 1986

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Marian

    3

  • doru3160

    3

  • Emil 1986

    2

  • zal

    1

Top autori în acest subiect

Depinde de capacitate si in cat timp vrei sa ti-l descarce.La modul general pt o rezistenta de 15k vei avea o putere disipata de 0,25W.Altfel un manual de fizica unde sa vezi ce spune legea lui ohm, te va scoate din impas.

Link spre comentariu

Incearca cu 3k3/3W si vezi daca te aranjeaza.In mod normal ai avea un curent de 18mA,si ca putere disipata,cca 1W.Totusi ai fi mai castigat daca ai citi legea lui ohm si ti-ai calcula singur valorile care iti trebuie.

Link spre comentariu

Un condensator de 10m se descarca cu 60V in 10s cu un curent de 60mA, asta presupune o rezistenta de sarcina pe el de 1k, pe care se vor disipa 3,6W. Evident descarcarea nu va fi liniara si nici timpul exact 10 secunde penca o data cu scaderea tensiunii, scade si curentul de sarcina, dar nici nu trebui sa fie perfect 10s, poate fi si mai mult fara nici o problema, asta din punctul meu de vedere, personal rar includ rezistentele astea si daca le pun, folosesc valori mari penca nu ma intercaleaza cat dureaza descarcarea electroliticilor o data ampliful oprit.

Link spre comentariu

Dacă acele rez sînt permanent legate pe cond de filtraj, trebuie aleasă o valoare raţională, altfel se sacrifică inutil din capacitatea condensatorilor. O valoare de 10mA e uşor de suportat de orice sursă. Adică rez de 5,6...6,8k/1...2W (reali, nu pocnitorile de azi).

Link spre comentariu

Cum adica sacrifici capacitatea ncondensatorilor cu rezistentele? 1k la 60V inseamna 60mA, un condensator de 10m poate sustine acest consum de la o tensiune de retea redresata in punte, cu un riplu de 60mV, ti se pare mult? Problema este alta la valori ale R mici, se disipa mult pe acele rezistente, si asta in regim permanent.

Link spre comentariu

Din cauza disipatiei permanente nici eu n-am recomandat rezistenta mai mica,am considerat ca 18mA e mai mult decat suficient,si nederanjant,dar binenteles se poate tatona orice valoare mai mare sau mai mica.De aia recomandasem citirea legii lui ohm,pe langa rezolvarea problemei,ramane si cu ceva bagaj de cunostiinte,mult mai folositoare decat un raspuns la obiect venit de la altii in momente de nevoie.

Link spre comentariu

NU am recomandat eu rezistenta de 1k, ci dimpotriva am zis ca eu daca folosesc astfel de rezistente, le pun la valori destul de mari. Autorul subiectului a cerut un timp de descarcare de 10 secunde, eu am aratat ce rezistenta este necesara la parametrii specificati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări