hifihifi Postat Ianuarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Da este foarte corect acest raspuns ,dar am mai observat ceva la derulare ami pare ca deruleaza foarte incet mai ales inapoi si eu am inpresia ca fostul propietar ia schimbat doar condensatori ......si na reglat absolut nimic . Link spre comentariu
hifihifi Postat Ianuarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Deci in concluzie trebuie sa apelez la un electronist profesionist in domeniul acesta ca din cate vad treaba este cam complicata asta dupa parerea mea . Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Daca modificati (reduceti) tensiunea de alimentare a oscilatorului de stergere si premagnetizare, verificati calitatea stergerii (atenuarea de stergere) si forma semnalului de premagnetizare. Link spre comentariu
hifihifi Postat Ianuarie 31, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Salut.Am urmat toti pasi in legatura cu inregistrarea ......dar tot asa este diferenta la inregistrare fata de sursa,mai ales pe inalte !!!De redat reda foarte bine ,spun treaba asta ca intre benzile care le am una este inregistrata pe un Akai gx 747 si este shamrock,dar si in totalitate reda foarte bine,deci este clar ca trebuie reglat din interior acel bias sau curentul de premagnetizare cum se mai spune pe romaneste.Problema este ca nu stiu exact unde este acel reglaj in interior si banuiesc ca este un semiraglabil,altceva nas vedea sa fie.Datimi sfaturii , explicatii ceva ........deoarece am pe cineva care se ocupa cu asa ceva, dar nas mai vrea sa ma carut cu el curier etc.....si in final pe ce benzi ar inprima el cel mai bine??? Link spre comentariu
wwilly Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Curentul de premagnetizare se regleaza din niste semireglabili montati pe placa oscilatorului de stergere. Exista cate un semireglabil separat pt fiecare canal (dreapta si stanga), in cazul Rostovului sunt patru semireglabili, fiecare canal avand reglaj separat pentru cele doua vitese de deplasare a benzii. E greu de dat sfaturi asa de la distanta, incat sa obtii rezultate pozitive, dotarea cu un osciloscop ar fi ideala, dar minimumul este un voltmetru analog.In principiu, dupa simptomele descrise ar trebuii redus curentul de premagnetizare dar neaparat trebuie sa ai un control cu un voltmetru... sa notezi valorile actuale pentru fiecare viteza ca sa poti revenii la valorile actuale daca reglajul nu aduce rezultatele dorite.Inainte de toate trebuie verificat daca stabilizatorul de tensiune al oscilatorului este reglat pe tensiunea de 22v conform schemei. (al cincilea semireglabil de pe placa oscilatorului) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 NImeni nu se gindeste la cap de inregistrare uzat?? Asta ar fi primul lucru la care sa se gindeasca.Poate a umblat cineva si la reglaje,am avut si eu Rostov,prin 1989 ,imprima corect,magul erea cam cel mai bun de pe piata,pe vremea acea faceam comparatie intre Rostov si alt mag pe care il aveam,un AKAY GX 747DBX,Rostov nu erea AKAY dar imprima corect. Link spre comentariu
walldemar Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Redarea deficitara a frecventelor inalte poate fi cauzata de un anumit decalaj unghiular intre capetele de inregistrare si redare ( teoretic intreferurile capetelor ar trebui sa fie paralele si verticale). Link spre comentariu
Jean41 Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Toti au dreptate,dar daca tot nu esti multumit tine cont de ce ti-a spus Blueicon care insa nu a pus punctul pe "I":UZURA capului duce la atenuarea frecventelor inalte!. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum