Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inprimare cu magnetofon "Rostov 105"


hifihifi

Postări Recomandate

SalutDe curand am achizitionat un magnetofon rostov 105 si spre norocul meu care il consider un avantaj aparatul este reconditionat uns,schimbatii condensatorii etc.....dar totusi cred ca ia scapat ceva electronistului spun treaba asta ca la inprimare pierde din inalte!!!!Rog si eu sfaturii explicatii cum pot remedia aceasta problema dar banuiesc ca trebuie calibrat din nou......????As vrea sa inprime la fel ca sursa sau poate chiar mai bine ma refer pe inalte etc.....Deci cum pot rezolva aceasta treaba???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • hifihifi

    8

  • miron1947

    4

  • wwilly

    2

  • ChRS

    1

Top autori în acest subiect

bias, in romaneste curent de premagnetizare si corect este capete nu capuri.

P.S.

Cu reglajul original, cele mai bune rezultate se obtin cu tipul de banda care insoteste magnetofonul.

Eu am avut o surpriza placuta la inregistrarea cu ea, dar cu BASF rezultatele au fost slabe.Ideal ar fi sa va decideti la un tip de banda si apoi sa reglati acest curent.

Conteaza si calitatea benzii.

Link spre comentariu

conteaza si ca banda sa stea bine lipita de cap .ca daca ea merge pe langa (pe sub ) el sau capul nu e bine reglat (aliniat) din acel surub cat despre banda ...conteaza destul de mult banda ,nu numai firma ci si cat a fost folosita stearsa si iar inregistrata .

Link spre comentariu

hifihifi:Trebuie făcută o probă cu o bandă bine înregistrată pe un alt magnetofon. Dacă şi la redarea acesteiapersistă lipsa frecvenţelor înalte, atunci problematrebuie căutată fie pe lanţul de redare, fie la sistemulmecanic de ghidare a benzii. O presiune slabă a benziipe cap produce o atenuare însemnată a frecvenţelor înalte.Aceste verificări sunt absolut necesare ÎNAINTE de a setrece la modificarea curentului de ştergere şi de premagnetizare.

Link spre comentariu

"ia" scapat ...probabil si tie ti-au scapat ceva ore.

 

"As vrea sa inprime la fel ca sursa sau poate chiar mai bine " cum ar putea ceva imprima mai bine decat

sursa ? Daca ar fi posibil asa ceva am atinge nirvana cu cateva imprimari :d

 

Daca va imprima macar aproape de calitatea sursei sa fii multumit.Foloseste banda pentru care a fost calibrat aparatul.Daca nu trebuie calibrat pentru benzile care le ai.Ar fi bine sa fie la fel,daca nu este o munca inutila.

Incearca banda pe un magnetofon bun si daca are inalte e problema capului de rostov care pierde inaltele dupa ceva ore de utilizare.

Link spre comentariu

mai bine!!!!!

Eu n-am vazut copie audio(fara post procesare) mai buna ca originalul.Poate fi filtrat semnalul intre sursa si receptor, dar fara interventiie este in cel mai bun caz, cu zgomot mai mare decat originalul.
Link spre comentariu

cred ca a umblat la capete la acel surubel

Posibil, dar vicierea reglajului azimutului, are efect doar la citirea benzilor inregistrate pe alt magnetofon cu azimut corect, pe acelasi magnetofon citirea nu este afectata.
Link spre comentariu

O banda test(daca aveti un magnetofon de care sunteti sigur ca este corect reglat, o puteti realiza chiar Dvs.), un generator de frecventa stabil si un milivoltmetru aveti?

Pentru compatibilizarea azimutului la cele doua capete.

Link spre comentariu

cred ca a umblat la capete la acel surubel

Posibil, dar vicierea reglajului azimutului, are efect doar la citirea benzilor inregistrate pe alt magnetofon cu azimut corect, pe acelasi magnetofon citirea nu este afectata.
La magnetofoane cu 3 capete un cap de inregistrare cu azimut dereglat fata de azimutul capului de redare, poate da impresia de inregistrare proasta, saraca in frecvente inalte. Asa cum au precizat antevorbitorii, neaparat trebuie verificat azimutul capului de redare intai cu o banda test sau cu o banda cunoscuta ca fiind inregistrata corect. Abia apoi se regleaza capul de inregistrare dupa azimutul celui de redare. Nu este corecta nici o alta interventie asupra electronicii pana nu ne-am asigurat de corectitudinea alinierii capetelor.

 

Reglarea curentului de premagnetizare este foarte importanta pt o inregistrare de calitate. Am gasit in trecut undeva o schema de modificare a curentului de premagnetizare la Rostov, in sensul montarii unui potentiometru extern. Nu mai stiu unde am vazut schema, dar ideea am adaptat-o la magnetofonul meu Kashtan. La rostov este si mai simplu, oscilatorul are un stabilizator independent, reglabil care asigura alimentarea cu +22V. Inlocuirea rezistentei semireglabile din stabilizatorul de tensiune cu un grup de rezistente si un potentiometru montat undeva in exterior, ne ofera posibilitatea realizarii unui "bias reglabil" foarte util si eficient pt ajustarea calitatii inregistrarii (in timp real) pt diferite tipuri de banda.

 

Daca cineva doreste sa complice lucrurile, se mai poate si modula usor tensiunea stabilizata, in functie de compozitia semnalului util ce-l dorim sa il inregistram, imitand astfel sistemele HX PRO din casetofoanele moderne. Dar asta deja este o alta discutie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări