Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut manual TRIO KA-4500

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

11

• Blind

4

• Tavi

1

Top autori în acest subiect

aveti aici niste poze cu amplificatorul in cauza ...

1. fata:

http://i12.tinypic.com/4i5c2fc.jpg

2. poza cu interiorul

http://i12.tinypic.com/2lnk2vs.jpg

3. poze cu un amplificator (are un final lipsa)

http://i12.tinypic.com/353b58n.jpg - finalul este .... dar cred ca e ars

http://i12.tinypic.com/29lh08m.jpg - finalul lipsa .... il am in partea cealalta .... dar nu il gasesc pe net

4. poze cu celalalt amplificator (complet dar nu merge)

http://i12.tinypic.com/2u4sowx.jpg

http://i12.tinypic.com/2jcfxxt.jpg - finalul care lipseste pe canalul celalt

are cineva idee ce fel de tranzistori sunt astia ??

pe alldatasheet.com nu apare nimic aseamanator + ca si capsula e cam ciudata

amplificatoarele se alimenteaza la 2x35 Vca -> +-50 Vcc

orice idee/parere este binevenita

Link spre comentariu

doar asta am gasit ...

da ..... in mare e bunaam reusit sa descopar finalii folositi si ..... implicit am gasit si un datasheet dupa care am sa ma ghidez sa caut ceva echivalentice mi se pare ciudat este faptul ca desi din traf ies 2x35 V .... condensatoarele sunt la 42 V si .... nu bubuie :smt017 daca gaseai si pt KA-4500 ..... profesori eram ... si tu si eu :drinkers: dar am sa incerc cu ajutorul asteia sa vad care e treaba pe aici ... ca am gasit la partea cu protectia niste componente lipsa - un trz si 2 rezistoare (cel de la care am luat statia a zis ca erau arse si a vrut sa le schimbe .... dar nu mi-a mai dat valorile :axe: )LATER EDIT: D883 este defapt 2SD883 produs de Nek (dupa cum se vede si pe capsule) si este un NPN care suporta 70 W, 100 V - VCB etc etc ...complementarul este PNP-ul 2SB773cica sunt echivalenti si cu KT818 resp. 819 de la rusi - asta e bine :smt003 aceeasi trz. produsi de alte firme sub alte denumiri sunt:pt 2SD883: - 2SD896 de la Sanyo - 2SC2495 de la Mitsushibamda ..... inarmat cu informatiile astea ma apuc de lucru :oky: PS: poate chiar are cineva schema lui KA-4500 :evil3:
Link spre comentariu

in timp ce beleam ochii prin statie am vazut ca mai lipsesc niste componente

i-am zis celui de la care am luat-o si a zis ca stie de ele ... si le are pe toate trecute pe o foitza .... seria si pozitia de unde sunt scoase

TARA ..... ce alte manuale/scheme mai ai de la Kenwood din seria KA ??

KA-4520 ? sau ceva din gama KA-4*** ???

am vazut ca ei folosesc module in statii - de ex. a mea are amplificatoarele cu seria X09-1330-01

KA-3500 la care mi-ai dat schema are amplificator cu seria X07-1470-10 si preamplificator cu seria X08-1350-00

la mine sunt toate cu seria X09-1330-01

oare nu e posibil ca cei de la kenwood sa fi folosit in alte modele de statii aceleasi module ? :smt017

LATER EDIT: care stie germana ..... sa imi zica si mie ce-i cu site-u` asta ?

http://www.ersatzteile-onlineshop.de/ge ... OOD_23.asp

Link spre comentariu

dupa lungi analizari ale schmei .... si cautari pe net ale componentelor ..... driveri, finali, prefinali ...... echivalente, parametri, ordinea pinilor am ramas cu o singura intrebarece-s aia tranzistori de tip "EPITAXIAL"merg BD140 + BD139 in loc la japonezii astia 2sa850 + 2sc1735 ??

Link spre comentariu

echivalenti pentru 2sa850: 2N3496, 2SA817A, 2SB560, 2SB736, BC212L, KT639E, 2SA1708, BC640 , 2SB647, 2SB984,

echivalenti pentru 2sc1735: BC639, 2SC3665, 2SD1616A, 2N4271, 2SC1627A , 2SC1915, 2SC3244, BSS43, KT683A

2sa850 si 2sc1735 sunt complementari (cred ca stiai asta deja)

Detalii despre ei:

Part Number = 2SC1735

Manufacturer Name = Various

Average Price = 1.2054

Description = Si NPN Lo-Pwr BJT

V(BR)CEO (V) = 100

V(BR)CBO (V) = 100

I© Abs.(A) Collector Current = 500m

Absolute Max. Power Diss. (W) = 800m

I(CBO) Max. (A) = 1.0u

h(FE) Min. Static Current Gain = 130

@I© (A) (Test Condition) = 10m

@V(CE) (V) (Test Condition) = 10

f(T) Min. (Hz) Transition Freq = 130M

C(obo) (Max) (F) = 7.0p

Status = Discontinued

Package = TO-92

Military = N

Part Number = 2SA850

Manufacturer Name = Various

Average Price = 0.46494

Description = Si PNP Lo-Pwr BJT

V(BR)CEO (V) = 100

V(BR)CBO (V) = 100

I© Abs.(A) Collector Current = 500m

Absolute Max. Power Diss. (W) = 800m

I(CBO) Max. (A) = 1.0u

h(FE) Min. Static Current Gain = 130

@I© (A) (Test Condition) = 10m

@V(CE) (V) (Test Condition) = 10

f(T) Min. (Hz) Transition Freq = 130M

C(obo) (Max) (F) = 11p

Package = TO-92

Military = N

Link spre comentariu

da Blind ...... stiu astea .... am 10000 de .pdf-uri scoase de pe neteu vreau ceva echivalente din aceeasi "familie" cu ei .... adica 2sa si 2sc ca sa corespunda si la pini ...... ca sa nu fiu nevoit sa fac incalceli de tranzistori pe acolo ..... ca si asa sunt ingramaditisi plus de asta ..... la cei care ii am eu deja pe placa (2SA850 si 2SC1735) nici nu stiu care sunt baza, colectorul si emitorul ...... pt ca tot ce am gasit despre ei pe net este in chineza :axe: am gasit doar lista cu echivalente .... ceea ce m-a ajutatsi dupa ce am meditat putin si am mai belit ochii prin datasheeturi mi-a cazut fisa ca cei din "familia" 2saXXXX au pinii asa: ECB (traz priviti cu seria in fata .... si cu "burta" in spate)si pana la urma ce-i aia "EPITAXIAL" ???

Link spre comentariu

ask google!

he term epitaxial comes from the Greek word meaning 'arranged upon.' In semiconductor technology, it refers to the single crystalline structure of the film. The structure comes about when silicon atoms are deposited on a bare silicon wafer in a CVD reactor. When the chemical reactants are controlled and the system parameters are set correctly, the depositing atoms arrive at the wafer surface with sufficient energy to move around on the surface and orient themselves to the crystal arrangement of the wafer atoms. Thus an epitaxial film deposited on a <111>-oriented wafer will take on a <111> orientation.

If, on the other hand, the wafer surface has a thin layer of silicon dioxide, an amorphous surface layer, or contamination the depositing atoms have no structure to align to. The resulting film structure is poly silicon. This condition is useful for some applications, such as MOS gates and is unwanted if the goal is to grow a single-crystal film structure."

Link spre comentariu

intre timp am aflat ce-i si cu exopital asta ..... e ceva de procesul de fabricare - deci nu sunt problememai sunt ceva probleme la echivalente de tranzistori ...... dar asta o sa rezolv eu maine cu cei de la magazine .... ma duc maine sa le scot par alb :smt003

Link spre comentariu

am mesterit azi toata ziua la statia asta si simt ca turbezpe baza finalilor am 43 V .... de aici normal ca pe iesire am tot vreo 43 Vpe baza prefinalilor am 43 Vscot prefinalii - pe baza la finali nu mai am nimicverific prefinalii - sunt bunideci tensiunea asta vine din alta parte - din moment ce pe baza prefinalilor am tensiunema duc la driveri ...... 4 la numar pe fiecare canalii scot si ii verific - sunt toti bunimasor pe baza prefinalilor - fara driveri pe placa -> 43 Vsimt ca mor ..... spuneti-mi ce sa mai verific :axe:

Link spre comentariu

Condensatorii de pe emitorii driverului (et de intrare, scuze daca nu m-am exprimat cum trebuie); diodele pe care le ai prin amplif si nu in ultimul rand....verifica cu atentie lipiturile intre cablaj si piese (un fir dezlipit de pe unul din finali...o mare tensiune de alimentare pe iesire :axe: )

Link spre comentariu
Condensatorii de pe emitorii driverului (et de intrare, scuze daca nu m-am exprimat cum trebuie);

asta nu am verificat ..... ramane sa verific maine

diodele pe care le ai prin amplif

verificat - toate bune

verifica cu atentie lipiturile intre cablaj si piese (un fir dezlipit de pe unul din finali...o mare tensiune de alimentare pe iesire :axe: )

finalii sunt lipiti direct pe placa ......

cat despre resutul componentelor - nu a mai fost umblat pe placa decat cant s-au scos componentele arse

am verificat azi si am masurat de am inebunit ..... si tot nu gasesc problema :axe:

Link spre comentariu

am incercat si azi ..... dar fara rezultata fost si Sabin pe la mine (aka. CSL1131) si tot nu a reusit sa gasesca problema ......nu am mai intalnit asa ceva - ma dau batut :smt009 care cumpara statie defecta pt carcasa, traf si partea de intrare ??sau care vinde 2 kituri care sa se alimenteze la +- 45 V ? :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări