Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator OPA2134P

homer

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• homer

13

• ratza

7

• atupi

5

• wally_gatter

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va salutDe ceva timp incerc sa realizez si eu acest preu. Astazi am reusit sa-l termin. Am folosit cablajul lui Atupi si a treia sursa postata de Homer. Intradevar se aude bine, echilibrat, basul e putin accentuat asa cum a spus Elliot pe pagina sa. Nu am brum sau alte zgomote nedorite. Am folosit OPA2134, urmeaza sa testez si NE5532 desi nu cred ca va fi mare diferenta. Spor la construit.L.E. Am sa revin cu impresii dupa ce-l ascult citeva zile.

Link spre comentariu

Cu Ne5534 la mine a sunat un pic mai infundat, se pierde un pic din detalii. La iesirea stabilizatoarelor pune un electrolitic de maxim 100uf, asa cum apare in schema valoarea de 1000uf e cam mare si poate destabiliza lm7815/7915.Functie de doza folosita sa mai poti juca cu valoarea rezistentei de loading a dozei de 47k. La unele doze o rez de 62-68k mi-a sunat parca mai bine.

Link spre comentariu

Cu Ne5534 la mine a sunat un pic mai infundat, se pierde un pic din detalii. La iesirea stabilizatoarelor pune un electrolitic de maxim 100uf, asa cum apare in schema valoarea de 1000uf e cam mare si poate destabiliza lm7815/7915.

Se recomanda ca la folosirea unor valori mai mari de 100uF a condensatorului de filtraj utilizat dupa stabilizatoare sa se foloseasca dioda intre intrare si iesire.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna searaAm promis ca vin cu impresii. Am ascultat mai multe discuri, productii diferite si pot spune ca intradevar preul se aude foarte bine. La anumite discuri accentuarea pe bass pomenita de Elliot este oarecum deranjanta, e nevoie de un corector. Pe linga asta a inceput sa se auda destul de bine (intre pauzele dintre melodii) zgomotul creat de frecarea acului pe disc. Probabil este nevoie intr-o oarecare masura si de un fltru rumble. Comparativ OPA2134 fata de NE5532, se confirma ce a zis si Atupi ceva mai sus, cu NE5532 se aude oarecum infundat. Am mai folosit NE5532 intr-o alta configuratie si am sperat ca de vina pentru sunetul infundat sint corectiile dar se pare ca nu e asa. Per total preul merita facut si daca e ajutat de un corector de ton rezultatele sint mai mult decit multumitoare.Personal aveam nevoie de un preu bun pentru un final pe lampi si acesta se potriveste foarte bine.

Link spre comentariu

Filtrul rumble face ca oscilatiile de f joasa frecventa produse de un disc deformat sa nu ti se transmita in difuzoarele de bass. Practic daca ai miscari ample ale mebranei difuzorului atunci ai nevoie de fitru rumble. Daca spui ca mai nou auzi zgomotul dintre melodii cel mai probabil ti-a crescut definitia in zona frecventelor inalte, lucru care vine de la o doza pretentioasa sau discuri in stare mai proasta (mudare).Sunt doze care reusesc sa mai micsoreze aceste zgomote cum ar fi Nagaoka mp-110 sau Denon Dl-110.Ortofoanele sau Audiotehnica de exemplu reusesc sa scoata f bine in evidenta orice imperfectiune a discului si sunt neiertatoare.

Link spre comentariu

Luna trecuta cind am ales doza nu am stiut asta. Avind in vedere ca am doua pick-up-uri am ales pentru inceput Audiotechnica cu gindul ca urmatoarea achizitie sa fie Nagaoka dar si datorita faptului ca bugetul a fost destul de mic. Deja sint mai mult decit curios sa vad diferenta intre ele doua. Cit despre discuri am si discuri mai uzate (cele vechi Electrecord) dar si discuri foarte bune productie vest, unele dintre ele fiind cumparate de noi si ascultate de citeva ori doar. Am ascultat din ambele categorii si zgomotul respectiv se aude. Asa ca ramine doar sa fac o diferenta la urmatoarea achizitie de doza, Nagaoka fiind recomandata de destule persoane pentru genul de muzica ce o ascult.L.E. Ramine sa fac si corectorul de ton. In momentul actual mi se pare necesar, mai ales datorita variatiei de calitate a discurilor pe care le posed.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări