Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator OPA2134P

homer

Postări Recomandate

Buna ziua. Vreau sa imi fac un preamp pentru pickup.

Am ales sa folosesc schema asta

Posted Image

Pentru alimentare am ales sa folosesc aceasta schema.

Posted Image

In functie de ce transformator gasesc 1X18-20 sau 2X18-20 pot folosi pentru alimentare schema asta: ( pentru 2 iesiri pe sec )

Posted Image

Acum intrebarea mea e legata la alimentare.

Conteaza schema care o folosesc pentru alimentare sau doar calitatea la condensatori pentru a nu obtine HUM ?

Conteaza daca alimentez ambele IC-uri din acelasi secundar sau se recomanda sa alimentez din 2 secundare diferite ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• homer

13

• ratza

7

• atupi

5

• wally_gatter

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cablajul e cel care dictează zgomotul. Chiar dacă alimentezi din secundare diferite, ecranajul cablurilor de semnal e legat la masă, aşa că tot se vor uni, iar asta se va întîmpla - probabil, în cel mai prost loc posibil.

Link spre comentariu
  zal a spus:

În nici un caz prima schemă, e cu dublare de tensiune şi redresare monoalternanţă.Ce te costă să faci o alimentare corectă?

Adica sa o fac pe a2a cea cu iesiri la secundar 2X18.
Link spre comentariu
  zal a spus:

În nici un caz prima schemă, e cu dublare de tensiune şi redresare monoalternanţă.Ce te costă să faci o alimentare corectă?

Două diode :)
  homer a spus:

Exact. Grijă mare la OPA ăla, e pretenţios al dracului la decuplări şi la cablaj. Clasicii 100nF nu vor face mare lucru, trebuie experimentat.
Link spre comentariu
  ratza a spus:
  zal a spus:
În nici un caz prima schemă, e cu dublare de tensiune şi redresare monoalternanţă.

Ce te costă să faci o alimentare corectă?

Două diode :)

homer a spus:

Exact. Grijă mare la OPA ăla, e pretenţios al dracului la decuplări şi la cablaj. Clasicii 100nF nu vor face mare lucru, trebuie experimentat.

Si atunci ce sa pun in loc de aia de 100nF ca sa fie "treaba" buna ?

Link spre comentariu

pui condensatori de 100nF , SMD sau poti sa pui seria MKP sau MKT de la Wima ..L.E. Decuplarile alimentarii sa le faci cat mai aproape de pinii de alimentare ale operationalului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări