Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare boxe podea

Vizitator Master01

Postări Recomandate

Vizitator Master01

Va rog sa-mi recomandati niste boxe de podea, vreau sa-mi fac un sistem 5.1 -7.1 ceva mai okAm receiver multicanal pioneerBuget: ±2000 ronMi-au atras atentia urmatoarele:- tannoy mercury v4- boston acoustics a360- heco metas xt 501- jbl loft 50- monitor audio bx5- cabasse mt30Pe unele vad ca le gasesc si SH80% din timp boxele front or sa fie ascultate doar stereo, ascult cam orice de la hip-hop la clasica, incaperea are pana in 25mpDaca stiti modelele de mai sus astept niste pareri ;)sauPoate in acest buget e mai ok sa ma ajute vre-un coleg de aici de pe forum cu niste DIY?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

2

• CBI

2

• Shambala

1

• player4

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Master01

Am un prieten impresionat de Heco, o sa ma duc sa le ascultMai astept pareri de la posesori sau de la cei care le-au ascultatCredeti ca obtin mai mult de la un proiect DIY?

Link spre comentariu

cu 2x6' decat daca ti le construiesti tu te incadrezi in ~2000lei cu totul la gata(cutii,filtre,finisaje etc)sau poti merge pe 2 cai cu un midbas de 8'25mp este cam mult pt un singur 6,5" si 86db/1wpersonal ti-as recomanda sa nu cobori la 4 ohmi cu impedanta pe receivere

Link spre comentariu

Daca stii ce faci, poti rezolva cutiile; MDF 18mm, cutiile adezivate, chiutit, grunduit, vopsit, cu aprox. 350 ron. Asta in regim diy, cu sculele tale.

Posted Image

Niste traductoare foarte bune, vei achizitiona cu aprox. 1300 ron. 2x8", 2x2.5". Raman niste conectori civilizati, cabluri, filtre.

Da, rezultatul e peste nivelul incintelor de 1000 e, daca ai experienta. Daca nu ai experienta, nasol, mergi la magazin... sau poate esti o persoana studioasa, si cu deosebita indemanare, care nu se da batuta asa usor. In cazul asta, spor!

Link spre comentariu

In opinia mea cu 8" pe 2 cai - mare atentie. Daca esti incepator nu recoman asa ceva. Sanse mari sa o dai in bara. Pe langa 8" ai nevoie de un TW robust, adica scump sau trebuie sa folosesti Wave Guide.

Link spre comentariu

De ce sa nu pui 2 subwoofere in loc de unul, si le poti folosi si la auditia stereo. In felul acesta ai putea incadra 2 "sateliti" front cu 5,5-6,5"+ tweeter, de o calitate decenta, in cei 2000 lei. Iar daca ii faci singur, finisajul se poate lasa si pt la vara... intre timp se aduna si banii pt furnir/vopsitorie, etc.

Link spre comentariu

ar putea merge si pe 2 cai ,de ex Seas CA22RNY cu Sbacoustics SB29RDC taiate pe la 1,8khzasa este,nu prea sunt multe midwofere hifi de 8' ,majoritatea sunt wofere,nu urca cum trebuie peste macar 1500hzdar fata de ce este prin boxele noi sub 2000 lei cu mai mult de 2 difuzoare,chiar si cu un filtru mai nepotrivit tot suna acceptabildin cele indicate si eu tot Heco as alege,strict din poze,arata mai a boxe,restul par prea chinezestidar dupa pret nu se stie,sa nu se incadreze in vorba,afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul..

Link spre comentariu

Ma bag si eu cu o recomandare.Ne te apuca de diy in ceea ce priveste incintele.Daca te bazezi pe forum pentru a obtine informatii eu cred ca gresesti.Se va ajunge la galceava. Sunt persoane care isi vor plati polite iar pagubitul vei fi tu.Ai un buget suficient de mare pentru niste incinte noi.Am ascultat decurand niste incinte ieftine Jamo S718Sunt cam la jumate din bugetul tau.Nu sunau rau deloc.Sunt greu de pozitionat dar in rest numai de bine.Mircea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări