Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semnal iesire 4-20 mA

rus_dorin

Postări Recomandate

Am o mica problema cu un traductor de presiune, zice ca masoara de la 0 la 400 bar si are semnal de iesire 4 -20 mA. Ce inseamna acest semnal de iesire,cumva la 0 bar are 4 mA si la 400 bar are 20 mA? Ms.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

4

• leoncris

4

• rus_dorin

3

• gica70

2

Top autori în acest subiect

Traductoarele de presiune sunt elemente primare, incorporate in echipamente mai complexe . Aceste echipamente convertesc si amplifica semnalul electric furnizat de catre traductorul de presiune, care este de ordinul milivoltilor, in semnal digital de 2-10mA/4-20 mA, 1-5 V ,sau chiar in semnal vizual, pe un display electronic.

Link spre comentariu

1. Semnalele in tensiune (0-1, 0-5, 0-10V) sau curent (0-20, 4-20mA) etc. de la iesirea unui astfel de traductor nu sunt digitale. Poate au fost prelucrate A/D si apoi D/A, dar iesirea lor este analogica.2. A/D nu este o prescurtare de la Analog Devices, ci a conversiei Analog la Digital. 3. Prescurtarea de la Analog Devices este ADI - mai nou, si Analog - din trecut (vezi pe site-ul lor). :nebunrau: Termenul de semnal unificat este inca folosit.Hai sa pastram topicul curat si sa raspundem pertinent celui care a pus intrebarea.

Link spre comentariu

Bun sa mergem mai departe cu problema. Am un convertizor de frecventa si doresc sa controlez turatia unui motorin funtie de informatia venita de la senzor dar sunt niste chestii care nu le inteleg. Convertizorul este acesta: http://www.altivar.be/pdf/UM18_ang.pdf

+10: Power supply for setpoint potentiometer 1 to 10 kΩ - 10 V +15% 10 mA maximum, protected

AI1: Voltage speed reference- Analog input 0 + 10 V impedance 30 kΩ

AI2: Voltage setpoint: Analog input 0 + 10 V impedance 30.55 kΩ

AIC: Current setpoint summing of AI1- analog input 0 - 20 mA (factory preset)

or 4 - 20 mA, impedance 400 Ω

AI2 or AIC can be assigned. Do not use them both at the

same time.

Ce vreau sa stiu:

La ce este util power supply for setpoint potentiometer?

Ce este cu acea impedanta de intrare, de exemplu ce sar intampla daca ar s fi mai mare(100k) sau mai mica(1 k)?

Ce este voltage setpoint, putem sa alegem o tensiune intre 0-10 V de ex 5v la care sa scimbam turatia motorului?

In general ca sa fiu mai concis daca poate cineva sa explice ceea ce este mai sus copiat din document sau poate sa deschida link-ul si la pag 46 este tabelul cu toate I/O convertizorului.

Multumesc.

Link spre comentariu
La ce este util power supply for setpoint potentiometer?
Daca legi un potentiometru intre +10V (dati de Altivar la terminal +10 sau chiar extern - nu de preferat insa) si COM, pinul central legat la AI iti va controla turatia. De ce ai nevoie de power supply? Acea AI este o intrare in tensiune, acceptand 0 la 10V ca sa varieze turatia.

Vezi schema de conexiuni de pe pagina urmatoare 47 si detaliile de pe pagina 51.

Ce este cu acea impedanta de intrare, de exemplu ce sar intampla daca ar s fi mai mare(100k) sau mai mica(1 k)?
Nu trebuie sa conectezi nimic care ar influenta comportarea etajului de intrare al AI. Pune un pot de valoare intre 1 si 10k cum zice la pagina 46 si va merge. Ce s-ar intampla? Pai de ce nu testezi, de stricat nu s-ar strica, doar poate ar regla diferit - sa zicem poate neliniar.

Ce este voltage setpoint, putem sa alegem o tensiune intre 0-10 V de ex 5v la care sa scimbam turatia motorului?
Banuiesc, ca sunt mai bine de 15 ani de cand n-am mai vazut un Altivar, ca alegi cum vrei sa controlezi: in curent sau in tensiune (vezi LI2 la 4, AIC si CrL) de la 0 sau 2V la 10V, sau de la 0 sau 4mA la 20mA. Nu cred ca poti defini minimum 5V si maximum 10V sa zicem. Tabelul de incepe la pagina 57.
Link spre comentariu

Sa inteleg ca'ti doresti o schema de automatizare , care sa'ti permita alimentarea si variatia turatiei unei electropompe , astfel incat , presiunea fluidului energetic din sistem sa fie constanta , sau sa poata fi controlata intr'o plaja impusa , min.-max. ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări