Vizitator renaldo Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 As dori daca se poate sa ma sfatuiti si pe mine in prvinta modificarii unei stati de amplificare tehnics su-7300.vreau sa-i schimb etajele finale pentru ca am realizat mai demult 2etaje cu tda-7294in punte. Link spre comentariu
Vizitator renaldo Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Vreau sa pastrez corectorul de ton,dar m-am impotmolit la semnal,pana sa scot tranzistorii finali de pe placa,semnal clardupa eliminarea lor imi baga distorsiuni Link spre comentariu
Vizitator renaldo Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Atasez schema amplificatorului,va rog frumos daca ma puteti ajuta cu sugesti de unde sa iau semnalu Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Din ce observ, nu ştii ce faci acolo şi e păcat de amplif, îl strici de tot.Nu poţi folosi corectorul de ton din bucla de amplificare a fostului etaj final la ăsta cu TDA în punte. Dacă vrei să foloseşti tot vechiul etaj final pe post de preamplificator de tonuri ptr cel cu TDA... e o exagerare.Oricum nu are rost un final în punte sau orice altceva, vei obţinea doar acea putere pe care trafo e capabil s-o susţină, adică cea a amplifului original. Link spre comentariu
laur_77 Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 1) De ce vrei sa modifici amplificatorul?1.1)S-au mai intimplat interventii in el ?Schema este ok. Are piese "obosite" in timp-->schimba-le!! Pentru a obtine o putere mai mare trebuie un traf de putere mai mare , care sa livreze tensiuni si curenti mai mari , modificarea condensatorilor la noile tensiuni, radiatoare mai mari sau ventilarea celor existente fortat. Pentru o crestere a nivelului sonor cu 3dB , trebuie sa dublezi puterea cu care ataci boxele. Pentru o dublare a nivelului sonor , in general, trebuie marita de 10 ori puterea... Deci daca amplificatorul este in stare buna , schimba boxele cu unele cu sensibilitate mai buna(mai mare). Nu umbla in el daca nu e nevoie !! Vinde-l si-ti iei altul sh. in ultima instanta... Link spre comentariu
Vizitator renaldo Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 l-am cumparat anu trecut si din graba nu am verificat sa vad daca sa mai umblat in el,la prima impresie se auzea bine pe 2 boxe facute de mine,dupa ce am cumparat o pereche de boxe mai mari tda-urile sunau mai bine,am demontat amplificatorul si am observat ca pre finali si finali nu corespund cu cei din schema,persoana de la care am cumparat amplificatorul jura ca nu sa umblat la el.daca tot m-am pacalit am hotarat sa-l modific cu toate ca nu prea ma pricep da macar incerc si vad ce iese :jytuTrafo il schimb pt ca cel actual are 31/31V alternativ iar tda au nevoie de 18/18V alternativ,cel care il pun e un trafo toroidal cu sectiunea in secundar de 1,5.Am reusit sa gasesc semnalu l-am luat dupa condensatorul de 1p de pe baza2 a tranzistorului 2SA798, imi fac griji ca daca inlocuiesc trafo sa-r putea sa-mi bage distorsiuni.daca gresec va rog sa ma corectati Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Văd că insişti cu modificarea asta în ciuda sfaturilor. Spor la treabă! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum