Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Design PCB Software --->Incepator

xragon

Postări Recomandate

am auzit de eagle , freepcb , zenit , express pcb si altele . acum ca sa fac o schema , la care softul sa aiba componentele si sa fie si usor mai pentru un incepator , ce program imi recomandati ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

1

• adicontakt

1

• andreivlad1999

1

• xragon

1

Top autori în acest subiect

Am folosit si Express PCB si Eagle. Express PCB este simplut dar destul de OK. Eagle free este limitat in ceea ce priveste dimensiunea maxima a cablajului pe care il poti realiza. Ambele sunt usor de utilizat.

Link spre comentariu

Depinde ce vrei să faci.1. EAGLE are limitări în schemă doar în sensul că poţi folosi o singură foaie, ceea ce nu e un dezavantaj major. PCB-ul e cam mic, întradevăr, nu poţi face prea multe în 10x8cm. Cu toate astea, rămîne favoritul meu pentru mărunţişuri (plăci de cel mult 16x10 şi nu mai mult de patru straturi). Multe proiecet free sînt făcut e în EAGLE.2. Express PCB mi s-a părut imbecil.3. KiCAD pare promiţător, dar mi-a fost greu să mă obişnuiesc cu el. Îl folosesc doar ca să verific gerberele înainte de a le trimite în producţie. Am renunţat, pentru moment.4. PADS şi DxDesigner sînt excelente pentru plăci complexe, dar şi preţul e pe măsură.5. Zucken mi s-a părut simpatic, pînă am văzut ce organizare imbecilă are în meniuri. Nu doar mie, se pare, colegii care au trecut de cîţiva ani de la PADS la Zucken au zis că le ia dublu să ruteze aceeaşi placă.Ideea e că mai toate au puncte tari şi puncte slabe, tu trebuie să decizi ce vrei să faci cu respectivul soft.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări