euvasile Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Am la reparat un cuptor marca samsung, model : DE6612S-D cu alimentare la 24v dc, la care am gasit mai multe componente distruse, printre care si un condensator explodat (mai are inca patru bucati la fel )Condensatorul este cel din poza ,si vreau sa ma ajutati sa-l gasesc de cumparat, am cautat pe net, am contactat firme care se ocupa cu vanzari de componente electronice, dar fara succes. Am pus si o poza cu placa Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Ati masurat unul intact sa vedeti ce valoare are ? Ca 1,2nF nu e un standard cunoscut, 1,5nF e cel mai apropiat. Link spre comentariu
euvasile Postat Ianuarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Din pacate numai unul este la fel, la masuratoare arata 1,19 nano, ceilalti de sus care sunt montati unul dupa altul, sunt de alta valoareDe unde pot sa-i cumpar asta-i intrebarea? As fi recunascator daca ma ajutati in aceasta privinta D-le Validae Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Poate numai sa realizati valoarea prin legarea unora ceramici in paralel. Se gasesc totusi condensatori ceramici la tensiuni asa mari. Link spre comentariu
euvasile Postat Ianuarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Asta a-si vrea sa fac in ultima instanta.A-si putea pune 2buc din astea ce parere aveti? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Uitati o varianta, legati serie-paralel condensatori de 1,5nF/2kV si obtineti 1,5nF/4000VCei din imagine sunt un exemplu Link spre comentariu
euvasile Postat Ianuarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 A-si putea pune o buc. din asta, ce parere aveti? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Ar merge doi inseriati, va creste tensiunea maxima la 8kV !!! icon_jook Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Pentru verificarea inaltei tensiuni puteti construi o sonda divizoare de inalta tensiune ca in imagine.Trebuie sa fie foarte bine izolata. Link spre comentariu
euvasile Postat Ianuarie 31, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Deocamdata nu am cu ce sa realizez aceasta sonda. Mai am un pic si explodez de draci cu dracia asta de cuptor, nu reusesc sa-l repar ,am schimbat si magnetronul si nimic , reamintesc ca acest model de aparat functioneaza cu 24vcc cu invertor. Magnetronul se incalzeste un pic , tensiune de filament are, ceva inalta are , pentruca am busit un aparat de masura care masura pana la 1000v, i-am pus si rezistente , dar cred ca nu am fost destul de atent la valoarea lor si de asta am busit aparatul de masura. Se comporta de parca nu ar deschide tranzistori din primarul traf. chopper complet , absoarbe numai 8 amperi desi ar trebui sa ajunga pana la 30amperi. Am schimbat toate integratele , am verificat mai tot, inafara de procesor . Singura piesa cu care stau in dubii este exact acel condensator pe care nu-l gasesc nicaieri. Eu am pus doi condensatori ceramici de 2,2n/4000v inseriati si am obtinut unul de 1,1n, valoarea celui original este de 1,2n/3500v (am gasit documentatia aparatului) becul est montat pe terminalele magnetronului Aparatul dupa un minut afiseaza eroarea NC Link spre comentariu
nelu F Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Condensatorul ala face parte din multiplicatorul care alimenteaza magnetronul, deci trebuie sa reziste la un curent maricel (400-500mA) pe langa tensiune. Nu este bun un condensator ceramic drept inlocuitor. Cauta unul cu polipropilena. Link spre comentariu
euvasile Postat Ianuarie 31, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Am facut sonda si scoate 4volti respectiv 4kv am facut si un filmulet Dau o bere, ajutati-ma sa gasesc porcaria asta de condensator ca nu gasesc pe nicaieri. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Am gasit aici niste condensatori de inalta tensiune, poate va ajuta : http://www.dacpol.eu/ro/condensatoare-d ... ria-ec-115 Link spre comentariu
euvasile Postat Ianuarie 31, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 A-si putea incerca varianta asta ce ziceti?sau asta Link spre comentariu
validae Postat Februarie 1, 2014 Partajează Postat Februarie 1, 2014 Cel din urma e foarte bun, comandati-l ca e stoc redus, se prea poate sa nici nu-l mai aiba.Si varianta cu legarea mixta e buna, dar mai voluminoasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum