Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor cu microunde

euvasile

Postări Recomandate

Am la reparat un cuptor marca samsung, model : DE6612S-D cu alimentare la 24v dc, la care am gasit mai multe componente distruse, printre care si un condensator explodat (mai are inca patru bucati la fel )Condensatorul este cel din poza ,si vreau sa ma ajutati sa-l gasesc de cumparat, am cautat pe net, am contactat firme care se ocupa cu vanzari de componente electronice, dar fara succes. Am pus si o poza cu placa

post-66077-139829743819_thumb.jpg

post-66077-13982974383_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• euvasile

9

• validae

7

• nelu F

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din pacate numai unul este la fel, la masuratoare arata 1,19 nano, ceilalti de sus care sunt montati unul dupa altul, sunt de alta valoareDe unde pot sa-i cumpar asta-i intrebarea? As fi recunascator daca ma ajutati in aceasta privinta D-le Validae

Link spre comentariu

Deocamdata nu am cu ce sa realizez aceasta sonda. Mai am un pic si explodez de draci cu dracia asta de cuptor, nu reusesc sa-l repar ,am schimbat si magnetronul si nimic , reamintesc ca acest model de aparat functioneaza cu 24vcc cu invertor. Magnetronul se incalzeste un pic , tensiune de filament are,

ceva inalta are , pentruca am busit un aparat de masura care masura pana la 1000v, i-am pus si rezistente , dar cred ca nu am fost destul de atent la valoarea lor si de asta am busit aparatul de masura. Se comporta de parca nu ar deschide tranzistori din primarul traf. chopper complet , absoarbe numai 8 amperi desi ar trebui sa ajunga pana la 30amperi. Am schimbat toate integratele , am verificat mai tot, inafara de procesor . Singura piesa cu care stau in dubii este exact acel condensator pe care nu-l gasesc nicaieri. Eu am pus doi condensatori ceramici de 2,2n/4000v inseriati si am obtinut unul de 1,1n, valoarea celui original este de 1,2n/3500v (am gasit documentatia aparatului)

becul est montat pe terminalele magnetronului

Aparatul dupa un minut afiseaza eroarea NC

post-66077-139829748745_thumb.jpg

post-66077-13982974875_thumb.jpg

post-66077-139829748782_thumb.jpg

Link spre comentariu

Condensatorul ala face parte din multiplicatorul care alimenteaza magnetronul, deci trebuie sa reziste la un curent maricel (400-500mA) pe langa tensiune. Nu este bun un condensator ceramic drept inlocuitor. Cauta unul cu polipropilena.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări