Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 200W Thermal Trak

Vizitator

Postări Recomandate

Nimeni nu mai stie de gluma...

Stiu, e urit afara...

Oricum acea exprimare este ambigua, "pe intrare sa faca un diferential in oglinda"...

Astept un desen sa inteleg si eu, ca e urit afara...

post-6301-139829745114_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

LEco, eu am inteles f bine din prima la ce te referi prin "oglinzi diferentiale" si ca confuzia de termeni care ai facut-o. Cauta posturile mele si vei vedea ca ti-am atras atentia asupra termenilor, nu asupra ideilor.Diferential e ce ai desenat tu in schema. Faptul ca sunt simetrice sau nu, tot diferential se numeste. Oglinda sunt cei doi de jos, din colectorii diferentialului. La aia va trebui sa se renunte daca se foloseste o schema simetrica, sau sa se aplice o degenerare mare, dar la acel nivel oglinda nu va mai fi oglinda.I se spune oglinda pentru ca mentine acelasi curent prin ambele ramuri ale sale.Acu ca tu ii spui oglinda la schestia numita simetrie, e treaba ta, dar va trebui sa te astepti ca lumea care vorbeste despre electronica in limba romana oficiala sa inteleaga cu totul altceva. Nu poti sa spui ca tu ii spui la surub piulita si toata lumea sa se schimbe dupa tine. N-au eu treaba cu ce terminologie folosesti tu, dar esti de acord ca e o sursa de confuzii.Eu spuneam ca sa "oglindeasca" partea de sus, care e un diferential cascodat, plus sursele de curent (compensate termic :) ). Exact cum ai desenat tu, dar la complexitatea din schema initiala.In felul acesta se va obtine o schema simetrica, asa cum vrea Maria Sa, Zal.Zal, postul tau cu schema propusa de tine e de-a dreptul penibil, da-mi voie sa iti spun.Nu ma intereseaza ca te crezi vedeta, lasa oamenii in pace si nu le baga in cap ideile tale fixe. Inceteaza cu aceste procedee de manipulare a mintii incepatorilor.Forumul e ca sa se prezinte scheme si lumea sa comenteze constructiv, nu fiecare sa se bage in seama cu schema sa preferata si sa arunce cu rahat in restul.Nu cumva ai vrea sa stergem toata schemele nesimetrice de pe forum ca sa fii tu multumit?In revista e prezentat un concept pus in practica. Ce ai prezentat tu e o schema pe genunchi care pana a fi implementata practica e cale lunga.Lasa omul sa testeze. Schema nu e legata de acesti finali, la o adica se poate pune orice in locul lor, cu adaptari la mintea cocosului.Te iau cu hai sictir, asa cum iau pe oricine care se baga aiurea in seama. Tu ai inceput, chiar daca in mod voalat.LAsa omu sa gandeasca si sa isi bata capul, sau explica-ne tu de ce e din topor, daca ai chef de discutii, daca nu vezi-ti de treaba ta.Am incheiat!

Link spre comentariu

Zal, ce-ti veni frate de te suparasi pe schema frantuzilor ? :) Nu e simetrica, dar treaba asta nu are mare relevanta. Uita-te putin.... are tranzistor compus in intrare , ba in plus mai este si degenerat. Sa observam oglinda de curent si generatorul de curent constant. Etajul de intrare este beton, putine etaje de intrare ale amplificatoarelor hi-end scumpe se pot lauda cu ceva peste asta. VAS-ul este si el foarte bun, cu multiplicator de beta iar etajul de iesire este ok si el. Schema este peste ok, este chiar din categoria schemelor bune iar faptul ca autorul a pus-o in practica si da niste detalii de executie rar intalnite pe mine unul ma face sa zic jos palaria. Revista asta am cumparat-o si eu de la Paris in octombrie 2004 tocmai pentru acest amplificator, vroiam sa fac si eu schema asta dar am pierdut revista din pacate.

Link spre comentariu

Recunosc că sînt mai greu de cap şi abia acum am înţeles că aici e numai ptr experimentalişti. Nu s-a înţeles ce am scris mai înainte, referitor la folosirea diodelor şi la protecţie. Sper să văd această schemă la fel de populară pe forum ca AV400 şi urez spor la treabă tuturor. :aplauze

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări