Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare sursa laborator Performer - 1502DD

Postări Recomandate

As putea modifica aceasta sursa,in loc de 15v sa scoata 24 si in loc de 2A sa scoata 5?

Ce ar trebui modificat la ea?

Posted Image

Specifications:

* short-circuit protection function

* automatically restoration function

* Overall current output protection

*Current and Voltage can adjustable

*two LED display current and voltage value

*Constant voltage and current operation in individual

1.the biggest power:25W max

2.output voltage:0-15V DC,voltage adjustable

3.empty carry to exhaust:<0.25W

4.output current adjustable:0.6-2A

5. The DC power supply which provide: 0-15V outputs

6.Short-circuit proof function (adjustable inside 0.6A-2A) ,

the short-circuit proof automatically recovers function.

Schema de la ea:Posted Image

Link spre comentariu

Ar trebui sa schimbi transformatorul cu unul mai mare, capabil sa acopere necesartul tau de curent.Un singur tranzistor 2N3055 nu este suficient. Ar trebui sa mai pui 2 in paralel cu cel existent si sa maresti radiatorul de racire al 2N-urilor. Emitoarele 2N3055 trebuiesc inseriate cu rezistente de 0.1ohmi. BD-ul l-as inlocui cu un tranzistor avand Ic mai mare(ex. MJE15029). Cred ca n-ar fi rau daca inaintea lui ai mai pune un tranzistor ca sa realizezi o configuratie de tip darlington. Ai putea sa mai maresti condensatorii de filtraj. Trebuie sa schimbi carcasa pentru ca nu cred ca iti vor mai incapea componentele in aceasta.Mai trebuie sa inlocuiesti si puntea cu una de 20-35A, dioda D5 cu una care sa reziste la mai mult de 5A si rezistentele R24, R25 trebuiesc inlocuite cu altele de putere mai mare.De exemplu R25 trebuie sa aiba puterea disipata mai mare de 25W. Pentru R24 ar trebui sa fie suficient daca pui una de 5W.Poate mi-a mai scapat ceva!

Link spre comentariu

Ar trebui sa schimbi transformatorul cu unul mai mare, capabil sa acopere necesartul tau de curent.Un singur tranzistor 2N3055 nu este suficient. Ar trebui sa mai pui 2 in paralel cu cel existent si sa maresti radiatorul de racire al 2N-urilor. Emitoarele 2N3055 trebuiesc inseriate cu rezistente de 0.1ohmi. BD-ul l-as inlocui cu un tranzistor avand Ic mai mare(ex. MJE15029). Cred ca n-ar fi rau daca inaintea lui ai mai pune un tranzistor ca sa realizezi o configuratie de tip darlington. Ai putea sa mai maresti condensatorii de filtraj. Trebuie sa schimbi carcasa pentru ca nu cred ca iti vor mai incapea componentele in aceasta.Mai trebuie sa inlocuiesti si puntea cu una de 20-35A, dioda D5 cu una care sa reziste la mai mult de 5A si rezistentele R24, R25 trebuiesc inlocuite cu altele de putere mai mare.De exemplu R25 trebuie sa aiba puterea disipata mai mare de 25W. Pentru R24 ar trebui sa fie suficient daca pui una de 5W.Poate mi-a mai scapat ceva!

Partea cu transformatorul,punte,condesatoru de filtraj este cea mai mica problema (cu incaputul lor) voi folosi un adaptor de laptop HP 20v 5A.Dar cum fac cu protectia?,la sursele acestea daca pui un consumator mai mare de 2A intra in protectie.Daca schimb acele componente ca sa fac sa duca 5A sursa,o sa stie integratul 5A?Trebuie sa modific si partea de afisaj?Nu ma pricep de aceea intreb. :jytuiyu
Link spre comentariu

Acest IC este un 723 normal, dar este legat intr-o configuratie ceva mai 'deosebita'.O schema ceva mai exacta este cea din pdf-ul atasat.Nu stiu daca se merita munca de modificare a acestei surse, implicit costurile. Mai bine o vindeti si cu ceva bani in plus va luati altceva. Pt modificare, aceiasi tensiune de iesire - curent 5A, ar trebui: (toate notatiile sunt conform schemei postate de mine)- dublat tranzistorul regulator Q4 si eventual in loc de 2N3055 de pus ceva gen 2N3772, cu rezistente de 0.1 in emitor pt echilibrare- schimbat Q3 cu ceva mai puternic- schimbat R2 la 0.4 ohm cu min 20W- pt afisarea corecta a valorii de 5A, sunt mai multe variante, dar in toate trebuie schimbata virgula la afisaj, pt a indica in loc de 1.99A, noua valoare de 05.0A (in ideea ca este folosit ICL7107 in afisaj).- var a - se schimba R11 la 0.04ohm/3W- var b - R11 ramane la 0.1ohm, dar trebuie pusa un una minim 7W si se mai face un divizor de tensiune de 1/2.5 la intrarea in ampermetru. Deci cum se vede nu este prea simplu, si daca se alimenteaza de la traf in comutatie acesta trebuie introdus in asa fel incat sa alimenteze doar linia lui Q4, alimentarea originala ramane sa alimenteze restul montajului. Pt modificarea tensiunii de iesire, lucrurile se complica si mai rau. Nu pot spune decat.....succes.

DAZHENG_PS-1502DD.pdf

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Inteleg ca afisajul arata 16,3 si iesirea este de 27,3. E posibil ca afisajul sa fie ok, dar sa nu poata afisa mai mult, sursa fiind de max 15v daca tin bine minte.

Cand se arde 723-ul de obicei ramane deschis si dupa simptome eu cred ca asta s-a intamplat.

Link spre comentariu

r19 disipa cam 0.5W la 27V. In schema r19 are o dunga care inseamna 1W. Nu stiu daca chinezul a respectat si a pus rezistor de 1W sau nu. Oricum mai bine il schimbi dupa ce repari sursa daca l-ai afumat. R19 nu are legatura cu defectul sursei.

verifica tensiunea de la pinul 6 (Vref) de la 723 sa fie 7.2V

masoara tensiunea de la pinul 11 si vezi ce tensiune e.

mai bine masoara tensiunile de pe fiecare pin de la 723 si posteaza-le. 

Link spre comentariu

Tensiunile alea n-au nici un sens. Pinii 7,9 sunt legati la GND si 12 la ramura pozitiva deci n-au cum. Nu le-ai masurat corect. Numerotarea pinilor se face ca in schema (circuitul integrat vazut de sus cu semnul in sus). Masuratorile le faci intre  pinul - al condesatorului Cx (cel mare) si pinii integratului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări