Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire in cautarea unor echivalenti

Postări Recomandate

Salut! Am doi tranzistori pe care nui gasesc ca sai cumpar si am cautat echivalenti pentru ei dar nu stiu daca sunt buni. BCW91 - 2N6014; HS6014; BC489A; BC639-16; BDB06; 2SC3746R; 2SC3253R; 2SD1134C; 2SD524.KT940A - 2SC2802; 2SC1501; BD127; BD158; NSD459; NSE459; BF459; 2SC1292; 2SC1446; 2SC3789; 2SC3790; 2SC3417; 2SC3503. Tranzistorii originali pe cablaj sunt BCW91 si KT940A. Imi poate spune cineva daca echivalentii care iam gasit sunt buni? EXEMPLU: Daca KT940A are UCB 300V ; UCE 0V ; UEB 5V ; IC 100mA ; P 10W ; Hfe 25. Si eu il inlocuiesc cu BD127 care are UCB 300V ; UCE 250V ; UEB 5V ; IC 0,5A ; P 20W ; Hfe 30. Este o problema daca in loc de UCE 0V pun altul cu UCE 250V sau 300V? Dati- mi o mana de ajutor va rog caci sunt incepator si nu stiu ce sa fac. Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• gaby03

5

• zal

1

• misuraelectronic

1

Top autori în acest subiect

KT940 este echivalent cu BF458 sau BF459.BCW91 cu 2SC1166 sau BC639 s.a.m.d. Cand inlocuiesti un tranzistor, e bine sa alegi un echivalent cu parametrii cel putin egali sau ceva mai mai mari decat cel inlocuit. Factorul de amplificare e bine sa fie asemanator pe cat posibil.La montaje in inalta frecventa se ia in considerare si frecventa maxima de taiere, sunt mai multi factori de care se tine seama.Dar pentru cei enumerati de tine, sunt multi echivalenti, fiind vorba de tranzistori de uz general sau audio.

Link spre comentariu

KT940A are UCB 300V , UCE 0V , UEB 5V , IC 100mA , P 10W , Hfe 25 . Parametri acestia ii gasesti in (elbase.eu ) in alltransistor si pe oriunde zice acelasi lucru cred ca nu sunt asa chior ca sami trebuiasca ochelari. Cauta si dumneata si daca gresesc cer mii de scuze. Cu stima!

Link spre comentariu

in alltransistor SI PE ORIUNDE ZICE ACELASI LUCRU cred ca nu sunt asa chior ca sami trebuiasca ochelari.

e clar ca lumina intunericului ! lasati-va de sportul acesta ...electronica nu este pentru orice neavenit . dvs nu stapiniti nici macar notiunile elementare din acest domeniu , dar va aruncati sa cautati dvs personal echivalenti la tranzistoare ... :rade:
Link spre comentariu

Fratilor nu e vina mea daca unii mai inteligenti ca mine au copiat gresit sau ce ..... au facut. In putine cuvinte eu asa am vazut parametri pe multe adrese. Acum ca sunt incepator cred ca cineva putea sami zica ca am gresit locul in care sa caut parametrii acelui tranzistor. Ma scuzati ca am fost un pic incapatanat! Imi puteti da si mie parametrii exacti a tranzistorului KT940A ? Caci eu nu prea inteleg bine limba rusa. :nas: va multumesc

Link spre comentariu

Mai sînt două amănunte: în toate listele astea de echivalenţe, puţini trz se mai şi fabrică în prezent, cam 1-2-3 de obicei, din 10 să zicem. A doua, trebuie să fim şi adaptabili, dacă montajul respectiv nu se alimentează la +250V ca să pun un trz cu Uce 300V, ci la +50V, atunci pun orice trz cu caracteristici asemănătoare, mai puţin Uce care poate fi mai mare de 100V, să zicem.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări