Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere amplificator de casa

Vizitator marian_ariciuc

Postări Recomandate

Dar despre un amplificator Quad 405 ce ziceti? Ma rog ca mai actual au aparut si alte varinte mai avansate performant, dar nici cu Quad 405 nu-mi e rusine.Distorsiunile de racordare sint anulate din principiul schemei,distorsiuni THD procentaj mic.mic.Nu e nevoie de nici un reglaj(ex.curent de repaos).Pina la puterea de cca 3 wati functioneaza in clasa A.Mai departe trece in clasa B.Nu e pretentios la sortarea componentelor.Daca l-am laudat prea mult , ma opresc aici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

@maxente, Onkyo este o marca japoneza iar Integra este gama lor premium.

Daca gama asta Integra e ca acele amplificatoare facute odinioara, atunci e ok, nu cunosc exact cum e

Eu am zis ceva pana in anii 2000 pentru nu am prea mai vazut nimic dupa

@marian_ariciuc o idee buna are @NOSTALGIC, poti incerca sa faci tu un amplificator, nu neaparat sa il cumperi

Link spre comentariu

Nu ma erijez eu in laudator al firmei QUAD (englezeasca) care a construit acest amplificator in 1971 dupa un principiu enuntat in 1927(fiind imposibil de pus in practica la acea data).Cu rectie negativa "forward" -in aval.Am construit si eu acest amplificator cu vreo 15 ani in urma.Cind l-am conectat la alimentare ,am crezut ca nu am alimentare,dar cind am pus degetul la intrare am ramas fara difuzoare.Raportul S/Z peste 90dB.

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

@maxente, da, caut ceva nu neaparat digital cu microcontrolere si alte sofisticanii(d-asta ma incadrez in recomandarea ta cu perioada de fabricatie a amplifului sa fie pana in 2000), vreau ceva care sa aiba finalii accesibili (daca vei citi postarile mai din fata ale topicului, vei vedea ca andreivlad1999 mi-a rupt filmul cand mi-a zis ca Technics-ul acela ales de mine are final pe STK...), sa-l pot depana chiar eu(adica sa-i gasesc si o schema-sa fie oarecum popular), categoric pentru ''probleme mici''.@Nostalgic, e multa munca sa-l fabric eu. plus ca nu iese si tot mereu mereu aduc imbunatatiri la imbunatatiri...(plus ca nu-s chiar atat de priceput, desi detin destule unelte de electronist, eu fiind electrician).home made as vrea sa incerc cu boxele :freaza: ...PS: oare Tehnics-ul ales de mine, chiar are final pe STK-uri desi e fabricat pana in 1980?

Link spre comentariu
Vizitator basescut

-daca vrei fidelitate iei pe stk, daca vrei putere cumperi pe tranzistori ...-pentru casa este suficient 2x25w, si nu uita sa legi la ele boxe pe 8ohmi.-bafta in alegere sa ai...conteaza mai putin comentariile !

Link spre comentariu

eu am un Hitachi HA-1800, pe STK 463, luat cu 100 lei din targ, cu proba bineinteles...Era perfect, neumblat in el...nu are pic de brum la vol maxim, si merge 24 din 24 pe boxe de 8 ohmi legat la un tuner si computer, la volum maxim2...sant incantat de cum se aude!si mai depinde si ce muzica vrei sa asculti pe el si cu ce boxe il imperechezi: de ex:muzica anilor 60, 70 sau mai veche suna bine pe cele mai vechi, in schimb manelele suna bine pe chinezisme :rade:

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

manelele suna bine

:nas: n-am de gand sa le probez cu manele :nas: @franzm, SVI(3205A) o fi cumva predecesorul STK-urilor? se mai gasesc in caz de...?-apropos de proba, sa zicem ca ma hotarasc la un model anume, ce sfaturi imi dati sa verific intai si intai de toate?-se merita sa cumpar amplif mai vechi de 1990?(din punctul de vedere al tehnologiei si al pieselor de schimb).@basescut, esti a doua persoana care recomanda boxe pe 8ohmi; voi tine cont in cautarea amplifului si chiar a difuzoarelor.-am vazut ca majoritatea amplifurilor au impedanta de iesire 4-16ohmi, cee inseamna asta, este autoreglabila sau trebuie s-o aleg eu din vreun buton?-am vazut multe poze din spate ale amplif-urilor si am sesizat ca intrarea este stereo insa iesirea desi e cu 4 boze insa este tot stereo...se gasesc amplif-uri cu 4 canale intrare-4canale iesire? sau pentru asta trebuie sa aleg amplificatoare quad-home made?
Link spre comentariu

SVI3205A original e destul de greu de gasit. Nu stiu daca are echivalent tip STK.Amplificatoarele nu au impedanta de iesire 4/8/16 ohmi ci mult mai mica (zecimi-sutimi de ohm). Fabricantul specifica valoarea minima a impedantei sarcinii (difuzoarelor) pe care amplificatorul poate sa functioneze în anumite conditii specificate. Sunt unele amplificatoare care au un "comutator" pentru impedanta difuzoarelor. Acesta modifica (reduce) doar tensiunea de alimentare a amplificatorului pentru a putea functiona pe sarcini de impedanta redusa.Majoritatea amplificatoarelor domestice care au conectori pentru doua perechi de boxe (A/B) nu au decât doua canale. În general cele doua perechi de boxe se conecteaza în paralel câte doua pe canal, deci scade impedanta totala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări