Vizitator Liviu Roman Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Vă salut. Apelez la dumneavoastră pentru a mă ajuta cu idei în rezolvarea unei probleme. Vreau să realizez un sistem de localizare foarte precis (eroare 1-5mm) pe o suprafață relativ mică (10x10m de exemplu). Trebuie să localizez mai mulți roboți de dimensiuni reduse (în medie 10x5cm). Cu ajutorul locației, un server o să coordoneze fiecare robot în parte pentru a ajunge în diferite locuri prestabilite. Acei roboti nu trebuie să fie foarte deștepți; doar să "se lase" localizați și să primească unele comenzi din exterior; nu trebuie să gândească nimic în plus.Deoarece totul se întâmplă la o scară mică, am nevoie de un mare ajutor din partea voastră. Orice idee este binevenită. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Mie nu-mi trece prin cap decît o soluţie cu camere şi procesare grafică. Link spre comentariu
Vizitator Liviu Roman Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Mie nu-mi trece prin cap decît o soluţie cu camere şi procesare grafică.Am luat în calcul și această variantă. Dar există o problemă destul de mare. Ce mă fac dacă între acea cameră și un robot apare ceva? Robotul va fi pierdut.Care ar fi următoarele variante și de ce unele variante nu le luați în considerare? Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Nu aveam de unde să ştiu că mai poate apărea ceva între robot şi cameră.O altă soluţie ar fi afăugarea pe fiecare robot a unei roţi dotate cu două encodere (unul care măsoară viteza, celălalt care detemină deviaţia axei roţii faţă de direcţia deplasării), astfel încît fiecare robot să poată să-şi trimită continuu direcţia şi viteza de deplasare.Roata care măsoară ar trebui să fie similară cu cele de la cărucioarele de la cumpărături, să poată pivota uşor faţă de caroseria robotului. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 http://www.pcreview.co.uk/reviews/Input ... cal_Mouse/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum