Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incompatibilitate intre amplificator si difuzoare

Vizitator sonymusic

Postări Recomandate

Vizitator sonymusic

Salut, vreau sa intreb si eu ceva, tocmai am achizitionat niste difuzoare JBL cu diametrul de 20cm 100w RMS si 2 ohmi, pe care le-am bagat intr-o carcasa de lemn, in locul altora care nu prea se auzeau bine. Diferenta este remarcabila... intrebarea mea este: in conditiile in care folosesc un amplificator de 2x35w pe 4 ohmi de la Electromures, pot sa "exploatez" in conditii normale noile difuzoare? (pt ca am auzit ca s-ar cam distruge amplificatorul in cazul in care impedanta acestuia e mai mare decat cea a boxelor)... si in acest caz, cam ce as putea face pt a "remedia" problema... cu alte cuvinte, cum as putea sa maresc din impedanta difuzoarelor?10x anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aTaelectronics

3

Top autori în acest subiect

diful e cu 2 bobine de 4 ohmi in paralelel, de ti-a iesit 2 ohmi?Da, e riscant sa pui sarcina cu impedanta mai scazuta decat minimul specificat de producator (4 ohmi)P.S - daca ai dif cu 2 bobine de 4 ohmi, atunci lega cele 2 bobine in serie, vei avea 8 ohmi, iar ampul va merge intr-un regim mai lejer, vei pierde un pic de putere, dar aceste nu cred ca va fi o diferenta auzibila

Link spre comentariu
Vizitator sonymusic

diful e cu 2 bobine de 4 ohmi in paralelel, de ti-a iesit 2 ohmi?

difuzorul e cu o bobina si scrie pe el ca are 2 ohmi.... dar nu pot sa il leg in serie cu celalat si sa il bag doar pe un canal al amplificatorului?
Link spre comentariu
Vizitator sonymusic

Pai se poate, dar ce vei lega pe celalalt canal al statiei? Ca nu e bine sa ai iesirea in gol

mai am niste difuzoare de 8 ohmi de 10 cm, si altele tot de 8 ohmi de 20cm (cele care au fost inlocuite, vreau sa le montez si pe acestea) crezi ca as putea sa rezolv problema? recapitulez: * 2 difuzoare JBL de 20 cm pe 2 ohmi; * 2 difuzoare de 20 cm pe 8 ohmi; * 2 difuzoare de 10 cm pe 8 ohmi;cum sa le leg, astfel incat sa fie compatibile cu amplificatorul meu care e pe 4 ohmi?
Link spre comentariu

pai ca sa fie cat mai simetric, pui pe cate un canal un dif de 8ohm/10cm in paralel cu un dif de 8 ohmi/20cm, iar acestea in serie cu cate un dif de 2 ohmi, impedanta totala va fi de 6 ohmi. ceea ce priveste puterea la 30 wati de exemplu vei avea cam 10wati per dif. Acu nu stiu cum va suna combinatia asta de retea de difuzoare, mai bine le vinzi pe toate si iei o pereche de difuri de calitate, care sa preteze cu impedanta ampului tau

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări