Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator dintr-o sursa PC

Vizitator mosen

Postări Recomandate

Ce dumnezeu aveti toti?V-ati imbolnavit de ""politism infantil"?

@ mosen tda8560q  este suficient pt inceput. Se folosea pe vremuri in casetofoane sau playere auto.De fapt toate integratele folosite in cas-cd-player auto functioneaza la 12v.Atentie la curentul maxim debitat de sursa pe ramura de 12 v sa fie suficient.

Acum este o paleta foarte larga de integrate in clasa d, inclusiv cele pt lcd-uri care merg incepand de la 8v sau mai jos ca exemplu luat la intamplare de pe net:

https://datasheets.maximintegrated.com/en/ds/MAX98400A-MAX98400B.pdf

ca eu prefer tda2040 in punte ...am motive personale.Altfel sunt o caruta de integrate care merg la 12 v fluierand.

Nu te astepta insa la puteri uriase...P=U la patrat /R adica puterea egala cu tensiunea de alimentare la patrat deimpartita la rezistenta difuzorului(2, 4, 8 ohmi).Atentie ca daca vei cobora cu rezistenta difuzorului spre doi ohmi trebuie si integratul sa fie capabil sa lucreze pe acea rezistenta de iesire, adica sa poata livra curentul necesar fara sa devina instabil sau sa se arda.Tda2040 nu e capabil pe 2 ohmi, dar pe 4 n-are probleme.

Editat de pstpstcichicichi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pstpstcichicichi

9

• lukeme

7

• Marian

5

• validae

2

Top autori în acest subiect

trebuie scazuta  tensiunea care cade pe jonctiunile semiconductoare ale trz finali , eventual cele datorate anumitor particularitati ale integratelor pt ca etajul amplificator de tensiune poate sa nu livreze intreaga excursie de tensiune finalilor.O ofera de obicei daca au bootstrap si majoritatea integratelor de putere au bootstrap .La clasa d imi pare ca e mai usor sa gasesti rail to rail...Tocmai de aia si din motive de curent maxim debitat ai 40w/2 ohmi la tda8560 cu toata clasa lui b...

Link spre comentariu

La orice integrat alimentat asimetric ( 12V in cazul de fata ), si cu etaj final clasa AB, imparti alimentarea la 2, apoi din rezultat scazi caderea estimata de pe etajul final, si di ce ramanr calculezi un rms pe care il ridici la patrat si-l imparti la sarcina.

Link spre comentariu

. refuz sa cred ca faci erori atat de elementare...Este vorba despre Urms in formula ta, nu Ualim... zau asa...

poate ca imi place sa fac greseli alimentare ;-)

tocmai ce ma uitam la asta:

http://www.onegentleman.biz/Hardware%20Design/High%20Voltage/2013-High%20Voltage%20Circuits.php

da dupa ce ne AMIN tim de puterea muzicala...ce am scazut la formula ta adaugam la loc pt ca de fapt ascultam muzica...

Link spre comentariu

omul v-a cerut o solutie, o schema de fapt , iar dupa ce voi dupa ce l-ati luat in bascalie pe o intreaga pagina eu i-am spus exact ce poate folosi ....v-a cerut omul vreo formula?

apropo de offtopic si vesnicele certuri despre suprematia moderatorilor...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări