Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 6H7C (PP) realizabil?

Lonerider

Postări Recomandate

Cu ceva timp în urmă, în urma unei comenzi pe forum, m-am "pricopsit", din eroarea celui care le vindea, cu patru tuburi 6H7C. Aş vrea să le pun într-un mic amplificator, pe care să-l folosesc în încăperea de la muncă cu volum de vreo 37m3. Bineînţeles că din acest volum o parte este ocupat de mese şi dulap. Ar fi interesant dacă s-ar putea scoate un maxim de vreo 10W pe canal, câte două tuburi în push-pull, cu defazor 6H1П şi driver 6Н2П. Pentru OT-uri am două perechi de miezuri 2,5X4,5 secţiune. Pentru alimentare am trafo iesire anodica 300V/160mA, 6,3V/5A, gata bobinat. Aş vrea să adaptez tuburile mele, daca e posibil, la schema de mai jos, eventual o simulare a d-lui Lăzăroiu, dacă are disponibilitate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

2

• Lonerider

2

• gheo23

1

Top autori în acest subiect

Schema propusa de dv.mai sus este functionala, dar numai cu tuburile de acolo si in special cu acele finale 6BX7,tuburi utilizate in BV din receptoarele TV..

Tubul 6N7S nu are nimic in comun cu tubul 6BX7.Daca analizati cu atentie datele de cataolg pentru tubul 6N7S pe langa faputul ca veti constata ca are catodul comun pentru cele doua triode,veti mai observa ca daca doriti o aplicatie audio in care sa puteti obtine si ceva putere,atunci trebuie lucrat masiv in curenti de grila,deci schema se va complica inutil. Date despre 6BX7 http://www.audiodesignguide.com/my/6bx7gt.pdf

Mai simplu ar exista doua posibilitati : ori un atac cu traf defazor capabil pentru curenti de grila,ori un atac hibrid ca in schema de mai jos propusa de mine.Bineinteles ca se poate si "all tubes",dar parerea mea este ca va complicati absolut inutil.

In schema de mai jos,cu un singur "balon" adica doua triode si un CI dublu veti obtine un foarte performant amplificator de 6W cu sunet de tub 100%.Daca veti utiliza doua "baloane" in paralel adica patru triode,puterea va creste pana pe la 10W...12W cu THD acceptabil.

Schema propusa de dv. iese din discutie pentru o aplicatie cu aceste tuburi,fara curenti de grila chiar in PP si cu patru triode nu veti depasi 3-4W (!!!!) si asa cam "tras de par".

Astea-s parerile mele !

Link spre comentariu

Multumesc pentru efort. Este interesantü schema de la "Simulari...", dar prea costisitoare, din punctul meu de vedere. In nici 4 luni se schimba setul de tuburi..., 6H7C cel putin...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări