Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema stabilizator

Jacobs

Postări Recomandate

Am gasit o schema electrica de la o sursa stabilizatoare pe care vreau sa o realizez.In timp ce ma uitam pe schema am vazut o conexiune care nu prea mi se pare in regula, nu stiu daca e corecta.Pinul 2 de la integratul stabilizator este conectat la masa dar si la pinul 3 printr-o rezistenta.Am mai cautat si alte circuite cu acest 7805 dar toate aveau conectat pinul 2 doar la masa.Imi poate spune cineva daca aceasta schema este corecta?

Multumesc!

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• Nostalgic

1

• leo 17

1

• Jacobs

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

schema e corecta ...cauta pe net si o sa mai gasesti asemenea scheme ,mai poti gasi si calculatoare pt stabilizatoare ...pt tensiunea de iesire si intensitate ..in cazul de fata prin pinul la masa se face reglajul tensiuni la iesire

Link spre comentariu

Aceasta e o utilizare improprie a unui stabilizator de tensiune fixa. De fapt, in aceasta schema ar fi fost necesar ul LM 317, stabilizator de tensiune reglabil. Schema poate totusi functiona ca atare, regland tensiunea de iesire, dar de la 5V in sus, tensiunea minima e de 5V. LM 317 poate regla de la 1,25V tensiune minima. Explicatia este ca stabilizatorul poate fi setat si pentru a livra tensiuni mai mari de 5V prin modificarea potentialului GND. Se mai poate modifica si montand diverse diode Zenner intre pinul GND si masa.Tensiunea de iesire va fi suma tensiunii de 5V si a tensiunii de stabilizare Zenner. Astfel se pot obtine stabilizatoare fixe cu alte tensiuni decat cea proprie din fabricatie (5V), dar acest lucru se poate aplica si la alte stabilizatoare fixe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări