Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor!! PH-metru cu PIC16F1825 sau PIC18F1450

Vizitator bogdanaioane

Postări Recomandate

Vizitator bogdanaioane

Buna ziua Ma bucur foarte mult ca am dat peste comunitatea aceasta de entuziasti in domeniul electronicii si controlerelor.Numele meu este Bogdan si am mare nevoie de putin ajutor de la cineva care se pricepe la electronica si microcontrolere PIC. Personal am studiat electronica cu ceva ani in urma dar nu indeajuns incat sa ma descurc singur. Despre programare nici nu mai zic.Proiectul pentru care am nevoie de ajutor implica realizarea unui program si circuit pentru monitorizarea PH-ului apei.Resursele de care dispun sunt.-Controlerele si celelalte componente externe.-Sonda propriuzisa de Ph-Exemplu te cod scris in C pentru PIC18F1450, folosit la un montaj asemanator.-Programator PicKit3-Posibilitati de design si producere a placii de circuit-O suma modesta de bani :jytuiyu Sper ca o sa gasesc pe cineva interesat sa participe la asa un proiect alaturi de mine.Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Si eu sunt cam la inceput cu PIC - urile , acus la mine programarea n-a fost prea greu de "invatat" cat de cat ca sa pot face niste proiecte mai micute pentru ca stiu mai multe limbaje de programare (ma refer la programare PC , c,c++,vb, etc ) dar nu este greu de invatat , in afara de setarie propriu zise pentru PIC este un limbaj pur C , mai ales daca folosesti mikroC unde ai o groaza de "library" uri gata facute . Eu am fost fortat sa trec la MPLAB pentru ca mikroC (demo/free) are un blocaj la 2kb cod sursa , si nu te lasa sa faci hex-uri mai mari de 2kb , lucrand la un proiect pe USB am depasit cu mult limita impusa , dar pentru proiectul tau nu cred ca o sa depaseasca. MPLAB este mult mai greu de utilizat ca mikroC. Eu iti recomand un program numit "Proteus" de la "Labcenter Electronics" , este un program de simulare circuite electronice , unde gasesti aproape toate PIC -urile si dizpozitive I2C , unde poti sa te joci cu montaje. Atentie ca programul are cateva scapari care pot fi / sunt fatale la montaje reale. Cele mai frecvente sunt cele de la LED -uri care pot fi alimentate la orice tensiune fara sa se arda. Una ar mar fi pe care il poti intalnii , push button - urile care pot fi conectate la pic fara pull-up / pull-down , in simulator merge fara nici o problema dar la un montaj real o sa faca foarte mari figuri fara acele pull-up/pull-down - uri .Daca ai intrebari poti sa imi trimiti PM si incerc sa te ajut cu cat pot si eu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări