Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mandrina blocata

tinel

Postări Recomandate

Mi s-a blocat mandrina in pozitia ,,deschis la maxim'' si nu se mai poate strange .Masina este Bosch psb 1000 rpe .Se mai poate repara sau trebuie schimbata ? E o mandrina rapida (fara cheie ) cu o singura bucsa . Mansonul de plastic se misca putin stanga/derapta dar bacurile sunt intepenite.I-am pus ulei in speranta ca ajuta dar n-a avut nici un efect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreivlad1999

3

• tinel

2

• c_anicai

1

• YO8CDQ

1

Top autori în acest subiect

Depinde care sunt cauzele pentru care s-a blocat. Daca reusesti sa o deblochezi bine daca nu atunci trebuie inlocuita. Mandrinele nu se pot repara deoarece producatorul nu furnizeaza piese de schimb pentru ele.

Link spre comentariu

La sculele electrice Bosch mandrina nu se pune pe con ci este pe filet de 1/2" UNF sau 3/4" UNF. Unele mandrine sunt fixate cu ajutorul unui surub pe stanga infiletat in axul masinii. Daca mandrina este blocata pe deschis maxim este greu de demontat fara sa o distrugi.Demontarea se face de obicei prin prinderea un ei chei inbus in forma de "L" in mandrina. Coada cheii inbus se loveste cu viteza folosind un ciocan.

Link spre comentariu

Nimic nu e mai bun ca vestita bautura racoritoare CocaCola,in a desface in general lucrurile intepenite.Eu personal cand am avut ceva intepenit,sau daca acel obiect era ruginit si nu se putea desface,puneam CocaCola si reuseam sa imi rezolv treaba.Inainte sa te apuci sa demontezi mandrina,poti incerca aceasta varianta. icon_jook

Link spre comentariu

S-a rezolvat prin demontarea masinii si lovirea usoara a bacurilor cu un ciocan mic , dupa ce a stat o noapte inecata in ulei de motor ( de asta am avut pe moment ).La acest tip de mandrina bacurile ies in afara in spatele mandrinei . Inauntru nu are nici un surub de fixare , dar in partea din fata are un hexagon de 17 (parca). Am incercat initial s-o demontez cu cheia si batand usor in ea ( spre dreapta ) , dar din cauza ca nu am reusit sa blochez axul masinii ,nu mi-a reusit demontarea . Ma intreb , in eventualitatea ca ar mai fi pb. cu ea , sa insist cu cheia de 17 sau poate exista o alta metoda ? ...

Link spre comentariu

Ca sa se desfaca trebuie sa lovesti repede in cheie. Cheia trebuie sa stea stabil fixata in hexagonul mandrinei. Daca poti prinde o cheie inbus in mandrina atunci actiunea de desfacere a mandrinei este mult mai facila.

Link spre comentariu

Nimic nu e mai bun ca vestita bautura racoritoare CocaCola,in a desface in general lucrurile intepenite.Eu personal cand am avut ceva intepenit,sau daca acel obiect era ruginit si nu se putea desface,puneam CocaCola si reuseam sa imi rezolv treaba.Inainte sa te apuci sa demontezi mandrina,poti incerca aceasta varianta. icon_jook

Buna seara. La fel am facut si eu cu faimoasa bautura racoritoare :31 plus 7 zile in ulei de motor indicat de masina. :hamac Dupa eliminarea excesului de ulei, se poate constata ca nici cand a fost cumparate de noua, nu functiona asa. :aplauze
Link spre comentariu

Chestia cu Coca Cola folosita ca degripant e echivalentul seului de oaie folosit la strunjire/filetare in loc de solutii dedicate...Si una si alta or fi functionand intro anumita masura ( probabil acum 20 ani erau metode imbatabile) , dar daca exista sprayuri tehnice (cel mai la indemana fiind WD-40 pt degripat) si emulsie de filetat/strujit la ce bun sa stricam bunatate de CocaCola la o mandrina?Mai ales ca e atat de buna la gust si zice-se, extrem de sanatoasa! icon_jook

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări