Freddy19 Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Buna seara!Am pus si eu la o bormasina stern, de 500w, perii colectoare facute de mine, din carbunele central dintr o baterie R20,pt ca cei vechi se tocise!Se poate ca aceastea puse de mine, sa afecteze in vreun fel colectorul?....sa-l uzeze sau ceva de genu...? :cry: Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Nu cred ca se va uza colectorul, mai degraba se vor uza prematur ,,periile,, improvizate, din cauza duritatii scazute comparativ cu cele originale.Totusi te sfatuiesc sa pui perii de carbune pentru bormasini, se gasesc pe la magazine de articole electrice si nu sunt scumpe, parca vre-o 5 lei perechea. Link spre comentariu
Voltus Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Posibil sa se "strunjeasca" colectorul din cauza duritatii grafitului .Sunt mai multe tipuri de perii/ carbuni a caror duritate difera destul de mult . Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Desigur ca sunt carbuni mai moi si carbuni mai tari. Tot asa sunt carbuni cu insertie de cupru care se folosesc la colectoare cu mai multi amperi. Rotorul se deformeaza atunci cand roade suprafata de cupru, acele lamele-terminale ale bobinajului. Unele rotoare mai pot fi reconditionate, altele nu. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Acum peste 40 de ani desfăceam multe baterii uzatepentru a folosi electrozii din grafit la construcţia unorvoltametre (pentru electroliza apei).Ţin perfect minte că materialul era extrem de dur şi caatare, foarte casant. Nu este deloc potrivit pentruconfecţionarea periilor colectoare; colectorul se vadistruge rapid.Dacă totuşi nu găsiţi perii dedicate bormaşinii dvs, puteţipoliza la dimensiunile necesare alte perii mai mari, specialconcepute pentru turaţii ridicate. Link spre comentariu
Freddy19 Postat Ianuarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 va multumesc pt sfaturi!!Intre timp , am gasit carbuni speciali pt asa ceva si i am inlocuit!!!Cand am desfacut, am constatat ca virgula colectorul devenise lucios,ca si cum ar fi fost frecat cu smirghel foarte fin.....!!!Asa este, acei carbuni erau foarte tari, si incepuse sa strunjeasca colectorul,foarte foarte putin, dar, nu i am tinut mult!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum