Vizitator deejaymarco Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Va salut!Am o masina de spalat Whirlpool FL5085 care sare peste incalzirea apei. Am masurat rezistenta si este ok (am alimentat-o separat si este perfect functionala) , NTC-ul este nou, cablajul de la acestea pana la programator sunt ok (inclusiv contactele din mufe). Am inlocuit tot programatorul cu unul functional de la o alta masina de spalat identica si la fel se comporta. Am inlocuit si selectorul de temperatura... nici o imbunatatire, cand ajunge la pasul de incalzire imi trimite 220v pe rezistenta pentru aproximativ 30 secunde dupa care programatorul sare mai departe cu 2 pasi. Va rog sa ma ajutati cu o sugestie daca se poate, chiar nu stiu ce sa ii mai fac.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 pune un bec in locul rezistentei si faci proba,daca ramane becul aprins si programatorul nu sare mai departe cu 2 pasi, inlocuiesti rezistenta (desii buna are izolatia deteriorata). Link spre comentariu
Vizitator deejaymarco Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Am reusit sa o fac sa meraga. Multumesc de ajutor! Am verificat/curatat presostatul (orificiile prin care intra apa in el) si am efectuat testul cu becul. Pe masina de spalat era montat programatorul ei, NTC-ul nou si selectorul de temperatura inlocuit. In forrmula aceasta becul nu se aprindea la nici un pas al programatorului. Am repetat testul cu becul inlocuind doar programatorul cu cel de la alta masina de spalat identica. Becul se aprindea doar 30 secude la un anumit pas al programatorului dupa care se decala cu alti 2 pasi. In cazul acesta m-am gandit la NTC-ul cel nou ... asa ca l-am inlocuit si pe acesta cu cel de la masina cealalta. In formula acesta masina si-a revenit. NTC-ul cel nou , masurat in aer, imi da aceeasi rezistenta ca si cel SH (exact rezistenta descrisa in manualul de service la temperatura camerei). Nu am reusit sa fac masuratori cu ele bagate in apa fierbinte sa vad daca dau aceeasi valoare.... In ambele imagini NTC-ul nou Siemens care a costat 140 lei (inclus si costul transportului). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum