Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare boxe canton gle 60. Sfaturi .

Vizitator anghelgabriell

Postări Recomandate

Vizitator anghelgabriell

Am o pereche de boxe canton gle 60,vreau sa le inlocuiesc tweeterele (le-am rebobinat de 2 ori pana acum si nu mai merita sa investesc in ele) cu acest model dar e pe 8 ohm (are ceva?). si vreau sa le schimb si filtrele. Aveti datele lor pe spate imi puteti spune daca sunt bune tweeterele acelea si ce filtre as putea sa pun pe ele? Astea sunt tweeterele.. nu pot pune poza cu ele .nu stiu de ce. http://silstar.ro/33511-tweeter-dome-ma ... -9827.html

post-82740-139829742814_thumb.jpg

post-82740-139829742818_thumb.jpg

post-82740-139829742821_thumb.jpg

post-82740-139829742826_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

5

• zal

5

• adrian lucian

2

• Mihai Cimpoeru

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator anghelgabriell

Decat sa le schimbi tweeterele mai bine le vinzi si iti cumperi ceva care sa tina la putere mai mare sa nu le arzi .

se aud prea bine sa la dau...sunt boxe vechi.. le-am desfacut sa ma uit la filtre sunt jumate da cutie filtrele alea nu ca chinezariile de azi... tre sa iau nistre tweetere noi.
Link spre comentariu

Şi cum ai reuşit să arzi de trei ori acele difuri de înalte? Ori exagerezi cu corecţiile din amplif, ori ai cond din filtre proşti. Schimbă toate sărăciile de electrolitici cu mkt, mpp şi vor funcţiona mai bine şi mai corect.

Link spre comentariu

nu lua chestii chinezesti despre care nu stii nimic,in ciuda pretului mic,o sa sune prostcauta tot ceva cu calota textila cu bobina de 19-25mm sa iti intre in gaura decent cu modificari minimeun tweter nou cu putine pretentii de calitate costa undeva intre 50-70 de lei,daca nu esti dispus,cauta sh,uita de cele noi chinezesti la pret de 2 pachete de tigari,e pacat de boxe si de munca

Link spre comentariu
anghelgabriell, mai caută şi prin tîrgul de la V. Cascadelor, sînt doi tipi care mai au din cînd în cînd astfel de difuri. Chiar dacă placa de prindere din faţă nu e la fel cu a celor din boxele tale, multe modele sînt identice constructiv, fiind toate produse de Braun. Pe piaţă nu vei găsi calote de 18 mm. Doar să fi atent la impedanţă, unele boxe aveau şi înalte de 7 Ohmi, restul difurilor fiind de 4.
Link spre comentariu
Vizitator anghelgabriell
nu lua chestii chinezesti despre care nu stii nimic,in ciuda pretului mic,o sa sune prost

cauta tot ceva cu calota textila cu bobina de 19-25mm sa iti intre in gaura decent cu modificari minime

un tweter nou cu putine pretentii de calitate costa undeva intre 50-70 de lei,daca nu esti dispus,cauta sh,uita de cele noi chinezesti la pret de 2 pachete de tigari,e pacat de boxe si de munca[/

Da-mi juste modele de tweetere pe care as putea sa la cumpar, nu conteaza ca costa 50 sau 70 de lei.nu e mare diferenta de pret.am cautat dar nu am gasit decat de alea ieftine si de proasta calitate.da-mi niste link-uri te rog.si am sa ma duc si prin targ la v.cascadelor ca stau prin zona poate gasesc ca ale mele.

Link spre comentariu

da e bunpt Monacor vezi la Partysound de ex ca sunt din Buc si au preturi bunedaca sunt pe 4 ohmi e mai greu sa gasesti,Vifa fac twetere ieftine si bune pe 4 ohmi,de ex BC25SC-06/04 sau BC25TG-15/04 ,dar mai repede umblii la filtru,pt ca nici cele pe 4 ohmi nu se vor potrivi chiar asa la fix

Link spre comentariu
Vizitator anghelgabriell

da e bunpt Monacor vezi la Partysound de ex ca sunt din Buc si au preturi bunedaca sunt pe 4 ohmi e mai greu sa gasesti,Vifa fac twetere ieftine si bune pe 4 ohmi,de ex BC25SC-06/04 sau BC25TG-15/04 ,dar mai repede umblii la filtru,pt ca nici cele pe 4 ohmi nu se vor potrivi chiar asa la fix

am fost la partysound a\i.aveau 1 model de 4 ohmi dar sunt mari.au 104mm in diametru,ale mele au 96.5..nu se potriveste. alea originale intra intr-un sant pe gaura. sunt la fata. trebuie exact aceeasi marime. nu stiu de unde as putea sa gasesc marimea aia. au un model pe 96.5 dar e scump vreo 120 de lei. si sa dau 250 de lei pe 2 tweetere nu imi convine.am vazut modelul asta http://www.partysound.ro/ring-radiator- ... -1467.html ar fi bun...ca dimensiune dar e pe 8 ohm trebuie sa schimbi ceva la filtre ? oricum vreau sa schimb si condensatorii aia vechi cu ceva ma nou.
Link spre comentariu

nu stiu ceva exact cu diametrul acela,majoritatea sunt standard de 4"(104mm),cred ca trebuie sa faci ceva modificaricauta prin targ ce zice Zal,si in caz final,decat sa largesti gaura mai bine tai putin din flansa.Sunt din plastic,desfaci cele 4 suruburi si aplelezi la cineva cu un strung.Orice ai lua,daca nu este constructiv ca cel original,sunt necesare mici modificari,cel putin la atenuarear putea merge si cele indicate ,cu goarna,dar este mai greu de optmizat filtrul ,pt ca trebuie taiate cum trebuie ca sa nu sune dur si sa urle(pt ca au spl mult prea mare si frecv de rezonanta ridicata).DAca vrei sa le legi pe filtrul actual si sa le aranjezi la ureche,sunt ceva mai permisive la greseli cele clasice,textileo alta abordare ar fi un tweter cu flansa mai mica si adaptat sa il poti prinde de cea actuala,cum ar fi monacor dt25N,de ex,sau Hi-Vi T20-8 Dayton ND20FA,dar putin mai greu de procurat din tara

Link spre comentariu
Vizitator anghelgabriell

nu stiu ceva exact cu diametrul acela,majoritatea sunt standard de 4"(104mm),cred ca trebuie sa faci ceva modificaricauta prin targ ce zice Zal,si in caz final,decat sa largesti gaura mai bine tai putin din flansa.Sunt din plastic,desfaci cele 4 suruburi si aplelezi la cineva cu un strung.Orice ai lua,daca nu este constructiv ca cel original,sunt necesare mici modificari,cel putin la atenuarear putea merge si cele indicate ,cu goarna,dar este mai greu de optmizat filtrul ,pt ca trebuie taiate cum trebuie ca sa nu sune dur si sa urle(pt ca au spl mult prea mare si frecv de rezonanta ridicata).DAca vrei sa le legi pe filtrul actual si sa le aranjezi la ureche,sunt ceva mai permisive la greseli cele clasice,textileo alta abordare ar fi un tweter cu flansa mai mica si adaptat sa il poti prinde de cea actuala,cum ar fi monacor dt25N,de ex,sau Hi-Vi T20-8 Dayton ND20FA,dar putin mai greu de procurat din tara

Buna ideea cu taiatul din flansa (in caz ca nu gasesc ceva in targ ) ma duc si cumpar modelul asta http://www.partysound.ro/tweeter-dome-h ... -8721.html . am vazut ca are 4 suruburi daca le desfac imi ramane doar flansa sau de ea e lipita si bobina? ca daca o duc la ala la strung sa nu o strice ala sa o atinga cu ceva...

post-82740-139829744082_thumb.jpg

post-82740-139829744103_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări