Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inregistrare kw mare pt consumatori putini

Vizitator Beladona

Postări Recomandate

Vizitator Beladona

clar trebuie sa fac ceva...nu pot sa stau nici fara frigider. voi scoate tot din priza timp de o noapte dar imi voi cumpara si priza cu contor ca sa masor fiecare consumator. Poate am boilerul defect...si sper sa fie asta decat sa mai merg pe la Enel sa stau la cozi infernale cu bonurile lor de ordine cu tot si sa ma trimita iar acasa. Azi unul mi-a cerut 500 de lei pt o verificare a instalatiei electrice...hm, altul doar 100. Iar altcineva, tot autorizat, mi-a dat cateva sfaturi inainte sa chem pe cineva la verificat...cum ar fi scoaterea busoanelor. Va multumesc pt multe sugestii. Voi eni curand cu rezultate :) Vedem cand

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• blazeu

3

• marius_3004

2

• andreivlad1999

2

Boilerul defect nu consuma musai mai mult.Ce-i drept...cand se depune calcar pe rezistenta, se incalzeste mai greu ceva apa si incepe sa se auda un sfarait in el cand incalzeste.Se rezolva usor cu un meserias cumsecade sau un vecin amabil :rade:

Puteti sa reduceti consumul la boiler, regland o temperatura mai mica a apei din termostat. Putin probabil ca acel contor electronic sa fure in asa hal totusi... la mine in bloc am vecin care l-a instalat in aceeasi zi cu mine, nu locuieste acolo, mai da din cand in cand sa verifice. Are ZERO kW de la instalare, nu ma steptam, sincer. As fi pariat ca intr-o jumatate de an o sa puna de la el ceva...nimic !

Link spre comentariu

Daca suspectezi contorul monteaza unul electronic pe sina in tabloul tau de sigurante si poti face o comparatie.Mie nu mi se pare ca ai avea un consum mare de energie.Scrie aici toti consumatorii, puterea lor si cam cate ore pe zi sunt in functiune.

Link spre comentariu

Sa stii ca nu "tin cu ursul", insa contorii electrici sunt construiti in asa fel incat este aproape imposibil sa indice , in caz de defect IN PLUS (cei mecanici, cu disc, era mai probabil sa arate mai putin; cei electronici daca se defecteaza - caz destul de rar - o iau razna, nu se produce eroare de genul "inregistreaza cu 10 sau 20% in plus")Boilerul electric are un consum relativ "tacut", insa poate fi important (la tara, soacra-mea incalzea apa menajera cu motorina (pe vremuri); cum pretul a tot crescut si la un moment dat nu s-a mai gasit combustibil tip M (fara taxe de drum), i-am trecut pe electric; 150-170 kwh pe luna a crescut consumul (se si consuma aproape numai apa calda la chiuvete....)Puteti calcula consumul de energie (delta T x numarul de litri (1 mc=1000litri!) x energia per grad/litru).In plus mai exista si niste pierderi prin izolatia boilerului (care poate fi degradata) in perioadele cand nu se consuma apa calda (noaptea, sau cand sunteti plecati la serviciu/scoala, de exemplu)...Calculatorul poate avea un consum destul de variat (prin 2005 am cumparat un computer care realiza performanta pe seama unui consum mare, ne-reglabil din BIOS, independent de programele care rulau la un moment dat (si cu vreo 4 ventilatoare galagioase...) Dar poate dv aveti laptop-uri...Succes!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Nu ne-ati mai spus ce ati gasit.....Nu-i asa ca era de la boiler? Si in perfecta stare de functionare. (uite ca am uitat sa va intrebam daca-l foloseati si inainte de...pocinog?)Florin

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Conectarea unui alt contor nu se poate face fara deconectarea celui existent si in plus trebuie sa fie cineva autorizat care sa poata descafe sigiliul,iar dupa sa puna sigiliul la loc.In caz contrar se poate lasa cu repercursiuni,inclusiv penale.Inca mai cred ca, contoarele sint minarite de catre cei care le monteaza.Nu stiu cum si nu inteleg logica.Teoretic unui contor electronic nu ai putea sa-i faci nimic, practic e posibil orice.Romanul e foarte inventiv Multa lume se plinge ca plateste mult.O verificare metrologica costa destul de mult si nu poti fi sigur ca este si corecta.Daca ar fi laboratoare metrologice autorizate,care sa nu fie controlate de catre furnizorul de energie electrica, ar fi alta treaba.La noi ca la nimeni.Furnizorul are si propriul laborator,care, nu sint convins ca este si foarte corect.

Link spre comentariu

"Conectarea unui alt contor nu se poate face fara deconectarea celui existent". Eu cred ca se pot pune 2 contoare (in paralel cu bobina de tensiune si in serie cu bobina de curent). 

Important este sa se identifice corect acel circuit al bobinei de curent (faza care iese din actualul contor) si se inseriaza cu bobina de curent al noului contor si pleaca mai departe la siguranta principala. Bobina de tensiune se leaga la faza si nul.(tensiunea e aceeasi, de altfel pe bornele contorului e facuta punte intre faza ce intra in bobina de curent si una dintre bornele bobinei de tensiune).

Link spre comentariu

"Conectarea unui alt contor nu se poate face fara deconectarea celui existent". Eu cred ca se pot pune 2 contoare (in paralel cu bobina de tensiune si in serie cu bobina de curent). 

.......................................................................................................................................

Sint de acord cu tine.Ma gindesc ca in nomentul in care trebuie sa legi in paralel cele doua contoare,trebuie sa legi niste fire de la contorul existent la cel martor.Poti face asta ?Conexiunile nu sint protejate impotriva "doritorilor" de curent "moka"?.Contoarele vechi,cu disc,aveau conexiunile protejate cu un capac, care la rindul lui,era sigilat.Nu stiu contoarele electronice ce protectii au impotriva accesului celor neautorizati.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Dupa cum am explicat nu trebuie sa legi fizic acele fire de la contorul vechi la cel nou (cu toate ca,pana la urma tot acolo se ajunge!) ci trebuie identificate corect acelea de la contorul vechi (chiar daca exista acel capac protejat de sigiliu, la cele neelectronice, un electrician stie despre ce-i vorba) pentru a fi legate cu cel nou.

Doresc sa amintesc ca sunt situatii in care un abonat imparte consumul cu un vecin de ex., caz in care acesta plateste dupa indicatiile celui de-al doilea contor (care nu tine de abonament).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări