doru3160 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Nu e nici o suparare,doar ca la alternativa simpla,care merge,e probata, se vine cu solutii stufoase bazate doar pe presupuneri,si de aici confuzia unui incepator de a alege.Daca e pe variante,poate folosi si o sursa in comutatie step down,sau cine stie ce alte variante vor mai fi.De ce simplu,cand se poate complicat? Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Nu vad pe cine ar putea ajuta sarcasmul tau destul de acid... In fine e vina mea, nu aveam se unde sa stiu ca nu agreezi sa fii contrazis, acum stiu si pe viitor nu se va mai intampla. Retrag absolut tot ce am zis aici la topikul asta.Bafta. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Nu fa din subiectul asta banal,un motiv de disputa.Eu imi dau cu parerea doar acolo unde merg pe cai batatorite,adica am experimentat si impartasesc si altora din experienta.Sunt multe subiecte pe acest forum unde as putea sa-mi dau cu parerea,si sa contrazic oameni care au pierdut un timp pt a lucra,si impartasesc din experienta lor si altora..dar din respect pt munca lor nu o fac.Daca aveai sa-mi spui,eu am facut asa si e mai bine,jos palaria,dar sa-mi spui ca presupui ca ce am facut eu e posibil sa nu mearga,doar pt ca asa vrei,si te superi ca nu ma las convins ca scula care e acum pe masa de lucru nu lucreaza,parca e cam mult. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 "Masa circuitului de 5V este taman plusul sursei de forta,deci cand firul negru gros va fi cuplat la masa de forta si celalalt fir negru subtire va fi cuplat la plusul sursei,va fi un scurt net pe iesirea sursei,cele doua fire fiind cuplate pe cablajul voltampermetrului la traseu comun."Va multumesc la amandoi ! Asa am vazut si eu, deci nu se poate ! Am un traf care scoate 6 Vca, (tot sta degeaba) i-i pun o punte, ceva filtraj si alimentez voltampermetrul. Pentru mine, asa vad cel mai simplu rezolvarea in acest caz.LE: cu scuzele de rigoare, nu am vrut sa transform discutia in altceva... Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 21, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 cum topicul acesta este deschis prin preluarea mesajlor dintr-un alt topic ( de vanzari) pun si linkul catre tipul de voltampermetru http://www.aliexpress.com/store/product ... 27622.html acolo sunt date diferite tipuri de conectari , eu unul vreau sa il folosesc la o sursa de alborator cum am spus si in primul post si sa il aimentez separat la 5 v fara legatura cu alimentarea principala de forta Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Multumesc Adi ! Este binevenit linkul despre acest instrument de masura. Tot separat i-l voi alimenta si eu, vreau sa-l pun la sursa a carui schema am postato. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 25, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 albasete solutia simpla si compacta de alimentare o reprezinta un incarcator de telefon in comutatie , placa este destul de mica si nu te mai complici cu alt transformator, imposibil sa nu gasesti pe al prieteni unul cu mufa de alimenatre stricata Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Alternativa ar fi asta,poate pare mai "complicat" decat o sursa separata,dar e viabila. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Va multumesc pentru ajutor. D-le Doru, nu pot alimenta regulatorul dupa redresarea de la partea de "forta", pentru ca depasesc tensiunea de alimentare a regulatorului.Am verificat voltampermetrul alimentat separat si functioneaza corect. Initial am crezut ca trebuie facuta o recalibrare in functie de utilizare. (Are 2 semireglabili pentru U si I.) Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Fireste ca fiecare face cum doreste mai ales cand sunt mai multe variante.dar de dragul discutiei,poate fi folositor si altora,ce tensiune aveti pe filtrajul de care spuneti ? Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Inca nu am masurat, dar alternativ am 26 V. Dupa redresare-filtrare sunt cam la limita maxima de alimentare a regulatorului (35 Vcc). Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 27, 2014 Partajează Postat Ianuarie 27, 2014 Da,probabil in gol vor fi cca 36...37V.Eu am evitat sa mai folosesc surse independente cuplate la retea(am folosit 2 instrumente pe o sursa,pt ca e dubla),pt ca am avut configuratia deja data din fabrica,si inca doua trafuri sau surse independente mi s-a parut o solutie anapoda tare.Situatia se poate rezolva cu un banal BD npn cu un zener in baza,desi eu am pus doar rezistenta si zener, si dupa aia folosit acel stabilizator.La mine pe filtraj am 50V si nu a fost un motiv de ingrijorare...am redus in doua trepte tensiunea,desi mergea doar cu una singura,dar ca sa nu disipe prea mult am mers pe varianta asta.Faptul ca in loc de doua surse in comutatie,sau doua trafuri, folosesc doar cateva piese mici(nici vorba de disipatie termica,pt ca nu consuma mai mult de 30...40mA acel afisaj),fara sa ma mai complic cu alimentare de 230, mi s-a parut mai comod,si mai elegant in configuratia sursei,si asa destul de aglomerata.De fapt digitale cu alimentare separata am de multa vreme,dar nu le-am folosit tocmai din cauza asta,si e pacat daca aceste voltampermetre suporta alimentare comuna sa nu ma folosesc de acest avantaj.restul e doar la simpla alegere a fiecaruia. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 5, 2014 Autor Partajează Postat Martie 5, 2014 cam ce probleme ar-fi daca ii dau direct 28 de volti pe alimentarea voltampermetrului? atata am pe condensatorul de filtraj si parca nu a-s mai vrea sa ii mai fac alta stabilizare Link spre comentariu
albasete Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Esti cam spre maxim. De regula evit alimentari spre maximul suportat de un montaj. Teoretic nu se intampla nimic, dar... Chiar tu mi-ai dat un exemplu pe care l-am urmat: incarcator telefon mobil. Merge super. Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Revin cu o nelamurire: in postarea anterioara am spus ca merge super, dar a fost testat la "rece". Cand am alimentat din incarcatorul de telefon mobil - 5 Vcc - am vazut ca voltmetrul afisa cand 0,00V, cand 0,02 V, cand 0,04 V. Am alimentat din sursa de 5 vcc liniara si era stabil la 0,00 V. Ca idee, firele de la incarcatorul de telefon la alimentarea voltampermetrului au cca. 1 m lungime. Asta sa fie cauza instabilitatii ? Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum