adicontakt Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 pt cei care vor sa foloseasca voltampermetru pentru o sursa de laborator cam asa ar trebuie legat http://s5.postimg.org/x513ktdd3/option3.jpg Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 E un mod de conectare,dar din schema se intelege ca necesita sursa separata.Se poate folosi pe minus doar firul negru de la ampermetru(cel gros),care e comun cu cel de alimentare instrument...in felul asta se simplifica treburile. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 da dar daca alimentezi direct din sursa nu o sa masoare de la zero Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 da dar daca alimentezi direct din sursa nu o sa masoare de la zeroGresit,eu am montat si nu sunt probleme. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Sa inteleg ca firul galben devine minusul sursei, adica avem Rosu plus si Galben minus. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Exact,iar alimentarea jucariei se extrage de inainte de ERS,"ca sa masoare de la zero". Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Nu inteleg de unde atatea nelamuriri, inserierea shuntului pe traseul de masa este solutia cea mai des folosita la majoritatea ampermetrelor deoarece permite prelucrarea tensiunii de pe el mult mai simplu cu un AO fara a avea probleme cu raportarea la masa, pana si cel mai banal AO poate rezolva partea de monitorizare curent foarte simplu in acest mod, asadar aveti o masa de intrare care vine de la sursa, si o masa de iesire diferita, separata de shunt de cealalta. Apoi partea de monitorizare tensiune are ca punct de referinta masa de intrare, de la sursa, tocmai pentru ca aia este si referinta AO de la curent si deci a uC folosit, adica in tensiunea afisata se include automat si caderea de pe shunt. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Adica poate fi alimentat dupa condensatorul de filtraj al aceleiasi surse care urmeaza a fi monitorizata, conditia sa nu "sara" de 30 Vcc. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Acolo este alimentarea dispozitivului, a uC, display si AO curent, cel mai probabil exista un stabilizator liniar serie gen 78xx, de aici si acea limita de 30V pentru a nu se disipa prea mult pe el.PS: Dupa ce toata lumea s-a lamurit, o sa fac ceva curatenie, eventual mut discutia asta in alta sectiune. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Voltampermetrul din aceasta discutie se poate alimenta din ramura de 5 Vcc ? Atasez schema sursei la care vreau sa-l utilizez. sursa 0-30v (1).pdf Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 20, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 eu unul zic ca da , nu vad motive de ce sa nu alimentezi mai ales ca ai un 5v acolo , mie unul mi se pare mult sa dai 30 de volti pe intrare unui regulator de 5v Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Voltampermetrul din aceasta discutie se poate alimenta din ramura de 5 Vcc ? Atasez schema sursei la care vreau sa-l utilizez.De ce va scarpinati cu mana stanga in partea dreapta?Acolo o sa aveti o mare problema cu masele celor doua surse,cea primara de forta si cea de 5V.Pt alimentarea unui astfel de dispozitiv(cu suntul in serie pe minus),daca tensiunea inainte de BD911(din schema prezentata)e mai mare de 30V folositi o rezistenta de limitare(eventual si un zener de 30 sau 22),si pe urma un 7815 sau 7812 pt a alimenta voltampermetrul(sau doar una din variante,care va convine).Eu le-am montat pe o sursa 4102 si am luat de pe filtraj tensiunea de 50V(cam mare fata de ce aveti in cazul propus) am redus la 30 cu o rezistenta de 1k5 si un zener de 30 dupa care am alimentat dracovenia cu un 7815 ca sa nu bag direct 30V cat permite in foaia de catalog ca maxim de tensiune alimentare jucaria asta.Consumul e de cativa mA deci nu e problema de disipatie,si mi se pare simplu si corect.Daca sursa aia de 5V avea masa comuna cu sursa de forta,probabil ca nu era o problema sa faceti asa cum doriti,montajul permite alimentarea si cu 5V,dar ori folositi sursa separata galvanic,ori folositi sursa cu masa comuna.Masa circuitului de 5V este taman plusul sursei de forta,deci cand firul negru gros va fi cuplat la masa de forta si celalalt fir negru subtire va fi cuplat la plusul sursei,va fi un scurt net pe iesirea sursei,cele doua fire fiind cuplate pe cablajul voltampermetrului la traseu comun. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Nu pot fi suta la suta sigur dar banuiesc ca alimentarea afisajului foloseste 7805, nu se poate alimenta de la 5V, acesta are nevoie de minim 2-3V diferenta intre alimentare si iesire pentru a functiona corect. Cel mai simplu si sigur este prezenta unui traf micut pentru alimentarea afisajului, sau eventual daca este posibil, adaugarea unei infasurari separate pe traful principal pentru asta. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Iar pareri...inainte de a monta pe sursa,am probat si merge cu 5V fara probleme.Asta ar fi un aspect,alt aspect ar fi cel cu traful separat...daca e mai comod de folosit un traf separat decat o rezistenta si un zener,atunci da, e posibil si asa....acum totul e chestiune de gust Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Tocmai asta este avantajul principal al unui forum, viziuni diferite, cai diferite catre acelasi rezultat, sunt lucrurile care pot duce la un final constructiv atunci cand discutiile se pastreaza strict tehnic si obiectiv.Acuma, eu n-am de unde sa stiu exact ce alimentare foloseste voltamper-metrul de la care a plecat discutia asta, mi-am dat doar cu parerea in eventualitatea prezentei unui 7805 pe care alimentandu-l cu 5V nu sunt convins deloc ca se pot obtine de la iesire tot 5V devreme ce in pdf se specifica o cadere tipica de 2V pe el... In alta ordine de idei referitopr la sugestia cu zenner, din circuit trebuie sa se alimenteze AO curent, microcontroller-ul si LCD-ul, n-am de unde sa stiu exact cat consuma toate cumulat dar banuiesc ca se aduna ceva mA pe acolo, nu sunt convins ca ar fi cea mai buna solutie, dar este doar parerea mea pe care evident ca nimeni nu-i obligat sa o ia in considerare, si totusi am dreptul sa mi-o exprim iar tu @Doru n-ar trebui sa te superi pentru asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum