Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pentru cei care au un CNC foam cutter

Vizitator GabrielOp

Postări Recomandate

Vizitator GabrielOp

Buna dimineata!Am si eu o intrebare pentru cei care executa modele pentru foam cutter.Pentru executarea unui scris, exista un utilitar,ceva, care sa faca trecerea firului de la o litera la alta, la fel si pentru trecerea firului prin "insule" (in centrul literei, de exemplu pentru A,O,R)?Eu am folosit CorelDraw, am scris un text, convert to curves , export in PLT. Fisierul respectiv l-am incarcat in KCam 4 si l-am convertit in gcode. Problema e ca firul trece prin text, pe unde vrea el :), crezand ca voi folosi o masina in 3 axe...ma intelegeti ce vreau sa spun. Sau trebuie sa intervin eu si sa trag linii intre litere? Am incercat si acest lucru insa nu prea am avut succes. Nu sunt dependent de vre-un program anume, am tot incercat mai multe, daca citesti mesajul meu si lucrezi cu asa ceva spune-mi cum faci tu , in programele folosite de tine.Multumesc pentru rabdare!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marianx

2

• Badman

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tot de acolo l-am inspirat si pe-al meu, asta e de fapt aspectul clasic al cnc-urilor cu fir cald. Voi folosi rulmenti 608 ca ghidaj liniar in loc de sina de mobilier si parchet laminat de 8mm in loc de placaj.Ce fir de taiere folosesti si ce grosime? Am citit ca n-ar fi prea bun kanthalul, se rupe mai repede la tensionare decat nichelina.

Link spre comentariu
Vizitator GabrielOp

eu kanthal folosesc. De 0.2mm. O singura data mi s-a rupt. Ca avantaj, se inroseste la o tensiune mai mica decat nichelina si suporta o temperatura mai mare pana la riscul de rupere decat nichelina. Asa am citit eu despre kanthal. Oricum ideal e sa nu atinga pluta in timpul executiei, trebuie sa gasesti acest echilibru viteza/temeratura/material folosit. Varianta cu rulmenti cred ca e mai buna decat ideea cu sinele astea. Nu sunt asa stralucite ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări