Vizitator GabrielOp Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Buna dimineata!Am si eu o intrebare pentru cei care executa modele pentru foam cutter.Pentru executarea unui scris, exista un utilitar,ceva, care sa faca trecerea firului de la o litera la alta, la fel si pentru trecerea firului prin "insule" (in centrul literei, de exemplu pentru A,O,R)?Eu am folosit CorelDraw, am scris un text, convert to curves , export in PLT. Fisierul respectiv l-am incarcat in KCam 4 si l-am convertit in gcode. Problema e ca firul trece prin text, pe unde vrea el , crezand ca voi folosi o masina in 3 axe...ma intelegeti ce vreau sa spun. Sau trebuie sa intervin eu si sa trag linii intre litere? Am incercat si acest lucru insa nu prea am avut succes. Nu sunt dependent de vre-un program anume, am tot incercat mai multe, daca citesti mesajul meu si lucrezi cu asa ceva spune-mi cum faci tu , in programele folosite de tine.Multumesc pentru rabdare! Link spre comentariu
marianx Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Sunt in curs de construire a unui cnc cu fir cald pt polistiren si am cautat mult un soft pentru generare de Gcode. Am incercat Foamworks dar n-am inteles nimic din el, mi se pare o prostie. Pentru litere si forme simple am gasit unul perfect, "DevFoam". Poti sa testezi versiunea trial de aici: http://www.devcad.com/eng/devfoam.htm. Link spre comentariu
Vizitator GabrielOp Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Am atasat si cateva imagini cu CNC-ul meu. proiectul initial l-am luat de pe CNCRO.ro Link spre comentariu
marianx Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Tot de acolo l-am inspirat si pe-al meu, asta e de fapt aspectul clasic al cnc-urilor cu fir cald. Voi folosi rulmenti 608 ca ghidaj liniar in loc de sina de mobilier si parchet laminat de 8mm in loc de placaj.Ce fir de taiere folosesti si ce grosime? Am citit ca n-ar fi prea bun kanthalul, se rupe mai repede la tensionare decat nichelina. Link spre comentariu
Vizitator GabrielOp Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 eu kanthal folosesc. De 0.2mm. O singura data mi s-a rupt. Ca avantaj, se inroseste la o tensiune mai mica decat nichelina si suporta o temperatura mai mare pana la riscul de rupere decat nichelina. Asa am citit eu despre kanthal. Oricum ideal e sa nu atinga pluta in timpul executiei, trebuie sa gasesti acest echilibru viteza/temeratura/material folosit. Varianta cu rulmenti cred ca e mai buna decat ideea cu sinele astea. Nu sunt asa stralucite ;) Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 21, 2014 Administratori Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 cea mai buna sarma cu care am lucrat eu este cea inoxidabila pe baza de crom si nichel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum