Administratori Badman Postat Ianuarie 19, 2014 Administratori Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Am vazut pe net tot felul de socluri si sunt curios care sunt mai bune sau daca are importanta soclul. Eu m-am gandit sa cumpar doar pinii si sa fac soclurile din PEEK Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Eu prefer soclurile din ceramica, cred ca sunt cele mai bune avand in vedere ca unele tuburi se incing destul de tare. Am cautat sa vad de la ce vine PEEK si am gasit asta http://en.wikipedia.org/wiki/PEEK . Pare a fi un plastic... daca un tub final se incinge la 200-250oC nu stiu in ce masura isi mai mentine forma acel material cu temp de topire 350oC. In plus daca vrei sa folosesti aliaj de lipire fara plumb, te cam apropii cu temperatura aliajului de temp. de topire a materialului. Cum o sa lipesti sarmele pe soclu? Ultima fita in materie de socluri sunt cele din teflon, mult mai scumpe decat versiunile din ceramica: http://www.jacmusic.com/sockets/Socket-Yamamoto.htm Asadar daca ai / gasesti teflon poti sa iti fabrici ceva asemanator la un pret mai mic. Link spre comentariu
George Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Si eu tot socluri ceramice prefer sa folosesc, din aceleasi considerente enumerate de Kosmin mai sus. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 peek este un material plastic foarte dur si rezista la temperaturi mai mari decat teflonul, cele din teflon am vazut ca sunt la moda dar teflonul este prea moale. La orice soclu poti sa ajungi cu puntul de topire al cositorului la fel, nu cred ca asta conteaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Ceramice, din motive de temperatura si pierderi mici in radiofrecventa. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Bachelita ( varianta militara ruseasca este exceptionala ) sau ceramice ( uneori fragile ) , garantat rusii nu au ingineri tampiti sau tulburevazatori .Evident , exista si socluri din PVC / ABS , dar se folosesc la tuburi cinescop sau lampi de semnal mic , deoarece nu au disipatie anodica prea mare ( maxim 14 W ) . Orice produs are specificatii tehnice clare date de proiectant , adica daca ai un amplificator SE cu KT 120 nu poti folosi soclu de plastic chior ( PVC / ABS ) daca ai o disipatie termica de 60W / continuu pe anod !In acest caz , este obligatoriu folosirea soclurilor ceramice ( de calitate ) si asigurarea ventilatiei ( pasiva , prin metoda termosifonului ( adoptata de mult timp ca standard de Don Gabriele sau metoda activa , cu ventilator DC brushless , la unele variante realizate de Domnul Panaitescu ) a bazei soclului . Sa nu uitam ca un letcon obisnuit are 40 W disipati . Problema managementului termic este o problema deosebita , @misa a fost primul care a mentionat acest lucru la amplificatoarele SE cu 6S33S .Eu am intampinat acest lucru , la amplificatorul SE cu 2x GU50 / canal , la o disipatie 40W / anod . Adica 160W in total ... in carcasa . Nu neglijati disipatia totala , inclusiv cea a trafo out sau retea . Amplificatoarele cu lampi au un randament foarte mic ... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Am vazut pe net tot felul de socluri si sunt curios care sunt mai bune sau daca are importanta soclul. Eu m-am gandit sa cumpar doar pinii si sa fac soclurile din PEEK Eu folosesc socluri ceramice,am folosit și din bakelita rusesti Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Soclurile se aleg în funcţie de destinaţie, temperatură şi tensiuni la pini. Poziţionarea pe şasiu e altă ştiinţă. Curăţenia soclului e alta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Soclurile se aleg în funcţie de destinaţie, temperatură şi tensiuni la pini. Poziţionarea pe şasiu e altă ştiinţă. Curăţenia soclului e alta... Sau in functie de buget... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 20, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Sau in functie de buget...Detalii va rog Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Pt constructii hard-top prefer soclu din teflon si pini din alama cu penseta(despicat in 4) costul e f ridicat....ce-i drept, dar balta are peste!!! Aici : http://www.jacmusic.com/sockets/Socket-Yamamoto.htm sau : http://www.vt4c.com/shop/program/main.php Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 20, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Am comandat soclurile la care am sa le ciordesc pinii, pini separat erau mai scumpi ca soclurile. :( Astept sa vina si am sa va prezint soclurile facute de mine din peek. Eu vreau sa fie mai hard decat hard-top... vreau sa fie ceva ce nu exista Totusi astept si alte pareri despre socluriCele chinezesti am vazut ca sunt sub toata critica, cel din p0za e stamb cu aproape 1mm Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Eu folosesc socluri de aici https://www.tube-town.net/ttstore/index ... ainer.html TOATE sunt chinezesti,am construit o multime de ampuri ,nu au nici pe dracu,sunt bune. La ce oferta de componente si conectica exista pe piata fiecare alege dupa buget si preferinta,oricum sunetul unui amp nu se obtine din socluri,cred ca soclurile sunt ultimele componente care sa ne streseze . Incintele conteaza enorm,ele sunt la capatul lantului audio,ele introduc cele mai multe "denaturari" ale sunetului,toata lumea se agita in jurul componentelor din ampuri dar putini se gindesc la incinte. icon_jook Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 20, 2014 Autor Administratori Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Soclul ala de mai sus e de la tube town... ca fapt divers.Nu e vorba de sunet, clar ca vor suna toate la fel. Cand faci amplificatoare de 100 usd nu conteaza ce socluri folosesti dar cand vrei sa faci un amplificator care sa reprezinte ceva e alta problema. La fel e si cu masinile, telefoanele, etc. toate isi fac treaba lor dar fiecare cu confortul(chiar vizual) si capatitatiile lor.Incintele poate sunt mai importante ca amplificatorul si sunt cea mai mare sursa de distorsiuni in lantul audio, asta e clar. Acuma vorbim despre socluri, despre incinte o sa vorbim altadata. Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Vasile, fa prima oara un montaj de proba. Asa incepe orice proiect nou. Dupa aia iti vei da seama ce componente vei utiliza si cele care le vei respinge. Mie tare imi e frica (si asa se va intimpla) ca vei respinge tuburile in general.Dupa aia mai discutam... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum