Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme doina delta

stefan ursan

Postări Recomandate

am vazut o intr un clip pe youtube inainte sa o cumpar,vanzatorul mi a spus ca functioneaza dar are nevoie de revizie,asa a si fost,in rest ce se putea intampla rau bineinteles in afara sa se arda trafurile,cat despre electrocutare nu sunt nici eu chiar asa inprudent,verific tot timpul masa cu creionul de tensiune,daca vreau sa umblu in ea descarc condensatorii inainte,stau cu adidasi in picioaream patit o acu vreo 10 ani,la tatal meu acasa am umblat la un radio carmen,cat a mers nu s-a intamplat nimic,era doar sasiul fara cutie,cand am apasat pe clapeta de oprit m a curentat tare de tot,pt ca il tineam in mana,tata mi a spus ca e autotransformator,nu sunt sigur ca mi amintesc bine termenul,de atunci sunt destul de atent

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan ursan

9

• zal

2

• Mircel

2

• 89-CEC

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

Ampul a fost repus in functiune,cum erea de asteptat toti condensatorii de filtraj ereau praf si pulbere Mare atentie daca restaurati Doina Delta si vreti sa folositi 6P3C ,nu faceti confuzie cu 6P3C-E!!Doina Delta a fost proiectata sa functioneze cu EL34!!! Nu cu 6P3C,tensiunea anodica este de 528V pentru EL34 ,se obtine prin insumarea a doua tensiuni,una redresata cu o dioda(infasurarea de 90V AC) una redresata cu punte redresoare(infasurarea de 300V AC).Pentru a folosi 6P3C se fac urmatoarele modificari1 se renunta la infasurarea de 90V,pentru a scadea tensiunea anodica2 se inseriaza cu G2 finale o rezistenta de 820..1K,alimentare G2 se cupleaza la primul condensator de filtrajLa ampul de fata am mai facut urmatoarele modificari1 am montat rezistente de 10ohmi in catozii finalelor,pentru a putea masura curentul de rapaus prin finale2 am reconfigurat circuitul de negativare,acum se poate regla negativarea fiecarei finaleuitasem :nas: ,am schimbat si un soclu octal,cel original avea o siguranta de prindere lipsa. icon_jook

Link spre comentariu

si toate astea intr un timp foarte scurt, am dus statia la dl viorel abia lunea asta,va multumesc si pe aceasta cale, nu ma pricep dar am vazut ca ati modificat toata partea de alimentare(asa ii zic eu) cu placuta de montaj cu tot

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări