Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

7 butoane pe 3 iesiri ( codificare pe 3 biti)

Bandi Szasz

Postări Recomandate

M-am apucat de un proiect care implica multe butonase. Folosind un PIC , m-am gandit pentru a salva cateva pin-uri ( este un PIC 40DIP , mai mare nu se poate ) , sa codific butonasele pe 3 intrari este posibil fix 7 butonase exact cate am eu nevoie.O mica explicatie :buton1 - 001buton2 - 010buton3 - 011buton4 - 100buton5 - 101buton6 - 110buton7 - 1111 - find 5V , 0 - find 0V , citind cele 3 intari in PIC pot sa decodific care butonas a fost apasat.M-am jucat in proteus cu cateva diode ( ca sa nu se amestece butonasele intre ele cand sunt legate impreuna), dar mi-au iesit cam complicate cu cate 8-9 diode , nu mai vorbind despre cablaj .... Poate a mai facut cineva ceva de genul asta , sau stie sa-l faca mai optim , sa ma ajute si pe mine ? :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bandi Szasz

2

• ratza

1

• Mircea

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Mai poţi face o măgărie: divizoare de tensiune şi un pin de ADC. Aşa am făcut într-un proiect în care mai aveam un singur pin liber şi-mi mai trebuiau patru. Poţi pune la butoane de-ţi cad urechile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări