Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dispozitivul laudat ca reduce consumul

catax4u

Postări Recomandate

Explicatia mai jos.Curentul electric din priza(ca de altfel si combustibilul la masina) merge cu cu denivelari de forma ori aparatul asta netezeste acele denivelari si asa se economiseste consumul.Unii o si cred si daca incerci sa ii lamuresti zic ca esti ,,inchis,, la noutati.Pe ce trece timpul vor aparea tot mai multe asemenea aparate. :ras:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• albasete

4

• doru3160

3

• catax4u

3

Top autori în acest subiect

:101 Va contrazic. Asemenea aparate exista, dar conditia este sa scoateti tot din priza, stingeti luminile si plecati in concediu. Atunci, da economie. :freaza:LE: pe timpul "raposatului" cineva vindea "pastile" care puse in rezervor si apoi umplut rezervorul cu apa se "facea" benzina. :ras:
Link spre comentariu

Toate aceste produse ptr naivi sînt din aceeaşi categorie cu brăţările cu magneţi ptr reducerea tensiunii de prin anii 90, sau cele cu sfinţi de azi, care te apără de cele rele (orice crezi că ar putea fi...), pastilele minune ptr fel de fel şi altele...Unele chestii sînt destul de scumpe, cum ar fi filtrul magnetic (ce să vezi...) ptr dedurizarea apei la centralele de apartament. Probabil că dedurizarea înseamnă reţinerea particulelor de rugină din apă. :rade:

Link spre comentariu

Pai da, dar acel filtru magnetic chiar are un rol semnificativ ? Eu am filtru cu polifosfat si semestrial schimb acele granule de polifosfat. Cred ca filtrul magnetic este ca frectia la uluci. :da Parerea mea.

Link spre comentariu

Ca veni vorba de filtrul polifosfat...am avut un caz cand mi s-a solicitat demontarea definitiva de pe instalatie.Un membru din familie(doar unul din 4) a facut ceva exeme pe cap,urmate de caderea parului de pe zona inflamata(apareau puncte rosii de cca 3...5mmp).Dupa ce a consultat cativa medici dermatologi,si a urmat tratament,banuind ciuperca si fel de fel de trasnai,o coafeza i-a vandut pontul,ca s-ar putea de la asta sa i se traga,pt ca a mai avut cazuri.Pare banal,dar desi cu tratament nu a fost aproape nici un efect,dupa demontarea filtrului,a disparut si efectul neplacut,fara alt fel de tratament.Eu in afara de filtrul Y de pe retur la intrarea in pompa,nu am nici un fel de alta minune tehnologica,centrala are 8 ani de acum,si la ultima revizie n-a necesitat curatire chimica.De aici am tras concluzia ca acele filtre sunt doar cu tenta comerciala,si nici baietii care au venit la PIF nu mi-au solicitat montarea unor astfel de dispozitive...fiecare face cum vrea,dar mie mi se pare mult mai sanatos sa curat periodic centrala decat sa ma complic cu trasnai despre care nu stiu mai nimic...pe prospectul unui filtru polifosfat nu am vazut nicaieri sa scrie ce contin acele cristale care se dizolva treptat in apa.

Link spre comentariu

Este vorba de filtrul Y de pe retur pentru caldura ? Eu asa am, filtru Y pe retur calorifere, unde este circuit inchis. La intrare apa rece am acel filtru cu polifosfat. Pana acum nimeni din familia mea nu a avut probleme, sper ca nici de-acum inainte.Persoana in cauza probabil are o sensibilitate a scalpului, acesta fiind motivul inflamatiilor si caderea parului.

Link spre comentariu

Pai de asta n-a banuit nimeni nimic cum ca filtrul ala ar fi cauza,pt ca toti se spalau pe cap cu apa de la aceeasi centrala,si nimeni nu a avut nimic.In disperare de cauza,dupa cateva luni de consultat medici la cabinete particulare si fel de fel de tratamente(fiecare medic invoca alte cauze de aparitie,ba de la caciula,ba de la piepten de imprumut,ba de la piscina...tot felul de pareri),a fost scos si acel filtru,si nici mie nu-mi venea sa cred ca ala ar fi putut fi cauza.Dupa aceasta intamplare,am zis ca totul e posibil,si nu trebuie negat nimic pana nu te convingi.

Link spre comentariu

Da, teoretic acel filtru, de fapt continutul lui, banuiesc, trebuie sa fi fost cumva testat pentru a putea fi folosit pentru uz casnic. Am mai vazut filtre care contin un fel de sfoara, dar acelea sunt pentru impuritati, nu pentru dedurizare. Si eu, in momente de lenevie i-mi faceam ness cu apa fierbinte de la centrala...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări