Jacobs Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Vreau sa fac o schema de cablaj imprimat in eagle , dar nu gasesc câteva simboluri de care am nevoie, in acea librarie.Odata aveam nevoie de lm555 si nu am gasit , iar acum am nevoie de IC1 4093 si nici pentru acesta nu am gasit simbol.Se descarca de undeva simbolurile acestea si se adauga in libraria eagle sau cum se procedeaza?Multumesc! Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 lm555 ~= NE555, libraria: st-microelectronics -> NE555, 4093, libraria: 40xx -> 4093 -> 4093N. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Eagle pe langa o librarie dedicata destul de vasta la integrate, mai are si una denumita IC-package, aceasta este foarte utila atunci cand integratul de interes nu poate fi gasit, se poate folosi atat in schema cat si la placa, tipul de capsula folosit de integratul respectiv, este destul de intuitiv si simplu de folosit. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Cand vrei sa introduci o componenta, in loc sa o cauti unde este, simplu ii scrii numele in campul Search (vezi foto). De exemplu pentru LM555 scrii *LM555* (neaparat cu asterixuri). Sau *4093* ca sa fii sigur ca orice CD4093, CD14093 etc este listat ca gasit. . Vezi si asta http://www.esawdust.com/blog/eagle/partsearch.html Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Înainte de a adăuga o componentă, trebuie să ai librăria activă. Du-te în EAGLE control panel, apoi clic dreapta pe Libraries -> Use all. Abia atunci vei putea folosi librăriile. Link spre comentariu
bluerocket Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Sper sa nu te superi de off-topic dar am o intrebare: Vreau sa lucrez in domeniul elctronicii, in ce program intre Eagle si DipTrace imi recomandati sa invat sa lucrez? Multumesc Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Între EAGLE şi DipTrace aş alege fără să clipesc PADS sau Altium. EAGLE e bun la cablaje nepretenţioase, fără prea multe poligoane sau pini. Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Între EAGLE şi DipTrace aş alege fără să clipesc PADS sau Altium.Da Altium e genial dar si pretul e pe masura. Personal iti recomand sa inveti sa lucrezi cu KiCAD sau gEDA. Acestea sunt free si au avantajul ca poti sa comercializezi rezultatele obtinute cu ele. Cu eagle nu poti face asta chiar daca e "free". Daca vrei sa faci lucrari pentru uz personal si nu te "mustra constiinata" mergi pe Altium, dupa cum a spus ratza. NU dau inidicatii de unde se decarca Altium si cum. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Nici PADS nu e ieftin. Dar cînd începi să vezi cu se mănîncă de fapt proiectarea PCB-urilor (semnale diferenţiale, ecranări, linii de impedanţă controlată etc), observi că EAGLE, KiCAD şi altele asemenea sînt un fel de paint. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum