sgianim Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Salut. Am si eu o nelamurire: acumulatorii cu litiu care prezinta circuit de protectie (cei din camere video sau cei din telefoane mobile, de exemplu) pot fi incarcati direct de la o sursa de tensiune sau trebuie construit un incarcator specializat? Circuitul de protectie asigura limitarile necesare ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Circuitul de protectie asigura doar decuplarea acumulatorului de la incarcare , trebuie sa-i asiguri limitarea de curent la cel mult 1/2 capacitarea nominala, preferabil 1/3C. Limitarea se poate face prin sursa de curent constant sau in cel mai rau caz o rezistenta sau bec.(Eu prefer sa incarc acumulatorii care nu au incarcator original, alimentandu-i de la o sursa cu tensiunea mai mare cu 2-3V decat cea nominala si inseriati cu un bec auto de cativa Wati.Astfel am si o confirmare vizuala a incarcarii si decuplarii, cand becul se stinge. Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Nu toti acumulatorii au protectie la supraincarcare.Majoritatea au protectie la temperatura ridicata si curent exagerat. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 In ultimul timp, acumulatorii LiIon sunt prevazuti cu asemenea protectie (supratensiune, supracurent si termica) din cauza ca sunt foarte periculosi in caz de deteriorare, au risc de incendiu si/sau explozie.Exista desigur si exceptii, dar in general e vorba de elemente incluse in aparate care asigura si protectiile respective, sau acumulatori de lanterne care nu sunt prevazuti decat cu supapa antiexplozie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum