tuborgx2 Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Am gasit aici http://www.picproje.org/index.php?topic=3277.0 un voltmetru cu pic16f628.Vreau sa folosesc portul RB3 pentru un pwm cu care sa reglez din 2 butoane o sursa de tensiune cu LM317.Codul pentru pwm l-am scris in mikrobasic si daca se poate sa mai adaug si partea de voltmetru. voltmetru pic 16f628.txt Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 On topic1 : În principiu ar trebui să se poată ușor, codul e scurt și simplu. Este însă posibil ca partea ascunsă a rutinelor de bibliotecă din PicBasic să facă surprize . Un cunoscător de PicBasic ar putea să ne spună.On topic2 : Mi se pare că RB3 este ocupat.Off topic1 : De ce te complici cu un voltmetru soft când e plină piața de PIC-uri cu ADC?Off topic2 : Google Chrome mă avertizează asupra site-ului indicat că ar putea conține malware. Link spre comentariu
tuborgx2 Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 RB3 este folosit la lcd dar se poate muta pe alt port fara probleme.Stiu ca puteam folosi un pic cu adc dar am citeva 16f628 si vreau sa le folosesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Am decis în final să nu-l ascult pe GC și să intru pe site de unde am descărcat schema și am încercat să citesc câte ceva. Așa cum am presupus decarcă un condensator și măsoară timpul de încărcare până la o valoare proporțională cu tensiunea de intrare. Erorile e de așteptat să fie foarte mari. El pare că face niște corecții în soft dar cred că astea dau ( eventual ) rezultate numai pentru piesele lui - multe valori par a fi puse empiric, oricum n-am nici un chef să refac calculele. Și cei care au comentat schema și-au exprimat ( din câte am priceput ) îndoiala și nu rezultă că proiectul ar fi fost finalizat. Eu cel puțin nu am văzut asta.Revenind la transcriere singura chestie neclară este la funcțiile LCD - dar chiar nu am chef să citesc PicBasic - nu știu eu bine MikroC ca să pierd timpul cu altele ! Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Vreau sa folosesc portul RB3 pentru un pwm cu care sa reglez din 2 butoane o sursa de tensiune cu LM317.Codul pentru pwm l-am scris in mikrobasic si daca se poate sa mai adaug si partea de voltmetru.Aici codul pentru PWM din 2 butoane. http://www.mikroe.com/download/eng/documents/compilers/mikrobasic/pro/pic/help/pwm_library.htm.N-am vazut codul tau pentru PWM, d-aia ti-am dat linkul cu exemplul din help.Eu zic sa te axezi pe un PIC cu ADC si sa faci un voltmetru clasic. In caz ca te hotarasti sa urmezi calea asta, mai scrie aici daca ai nevoie de ajutor. Link spre comentariu
tuborgx2 Postat Ianuarie 19, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Acesta este codul meu:dim n as bytesub procedure InitMain()CMCON = 7INTCON = 6PORTA = 255TRISA = 255PORTB = 0TRISB = 0PWM1_Init(600)end submain:InitMain() n = 15 PWM1_Start() PWM1_Set_Duty(n) while (TRUE) if (Button(PORTA,0,1,1)) then Inc(n) PWM1_set_Duty(n) if n>=254 then n=254 end if end if Delay_ms(5) if (Button(PORTA,1,1,1)) then Dec(n) PWM1_set_Duty(n) if n<=1 then n=1 end if end if Delay_ms(5) wendend.Atasez si simularea in proteusAm incercat in proteus voltmetrul turcilor si pare destul de exact. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum