catamaran Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Salut,Am cumparat (ieftin) astazi din Targ un dispozitiv. Pe eticheta scrie Electronic Transformer; Model RD2-SY60; F/N AH04C 60 60W; Standard:EN61347-2-2:2001; Input: 220-240VAC/50-60Hz; output: Ac12V~ Cos Fi: 0,98; Ta; 40 gr.Cmax Tc 50 gr.C maxL-am cautat pe net si nu am gasit decat doua oferte de vanzare pe niste siteuri (au si pozele dispozitivului) fara alte precizari.Nedumerirea mea este ca dupa ce l-am alimentat la 220 Vca, are o tensine de iesire, in gol, de 1,4 V. M-am tot balacit cu el (am incercat sa-l conectez la o punte redresoare - 3PM05 dar nu avea tensiune de iesire redresata) si pana la urma am alimentat un bec - nu se mai vede ce tensiune are dar are o rezistenta interna de 8 ohmi. A rezultat o cadere de tensiune pe bec de 2 V. si filamentul usor incandescent. Am schimbat becul - tot neinscriptionat dar cu o rezistenta interna de 2,2 ohmi si... surpriza: becul s-a aprins alb iar caderea de tensiune pe el era de 14 (paisprezece) V.Ma asteptam sa fie un traansformator electronic 220/12 Vca asa cum de altfel scrie pe el dar ma nedumereste "comportamentul" cu tensiunea de iesire. Ma poate lamuri cineva? La ce ar folosi dispozitivul? Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Foloseste doar la alimentarea becurilor cu halogen tip ,,spot,, de 60W in cazul tau. Iesirea este in curent alternativ dar de frecventa ridicata, fiind o sursa in comutatie simplificata.Nu recomand sa-l folosesti in locul unui transformator obisnuit pentru alimentarea altor aparate.Dar poti sa-l modifici si sa-l transformi usor in pistol de lipit in comutatie.Vezi ca este un topic dedicat acestui lucru, am modificat si eu o sursa din asta cu succes. Link spre comentariu
catamaran Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Foloseste doar la alimentarea becurilor cu halogen tip ,,spot,, de 60W in cazul tau. Iesirea este in curent alternativ dar de frecventa ridicata, fiind o sursa in comutatie simplificata.Nu recomand sa-l folosesti in locul unui transformator obisnuit pentru alimentarea altor aparate.Dar poti sa-l modifici si sa-l transformi usor in pistol de lipit in comutatie.Vezi ca este un topic dedicat acestui lucru, am modificat si eu o sursa din asta cu succes.Am inteles.Multumesc mult pentru promptitudine si lamurire. Atunci o sa cumpar si niste becuri cu halogeni (am luat ca haplea doua transformatoare - de... ieftine). Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Nu mai incerca sa masori tensiunea la borne fiindca oricum vei obtine rezultate eronate din cauza frecventei ridicate si a formei de unda. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Bine macar ca sunt functionale...se putea si ieftin si defect,si atunci bucuria era mai mare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum