Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mufa (conector ) OBD -TATA

cav

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MirceaM

6

• niq_ro

5

• cav

5

• Abram Burel

5

Top autori în acest subiect

Vizitator ANSWERS

sau te poti folosi de renault DDT .. acesta fiind un software de diagnosticare pt. renaulr care merge brici al solentza cu o simpla interfata ISO9141/KWP2000.... succes !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

[ Din ciclul "lucrurile nu sunt ce par a fi" :) :) ]

O intrebare.

Este posibila conectarea intre PC si masina FARA INTERFATA?

Sau, pentru preciziune mai mare, cu interfata realizata cu 2 conectori si 2 fire plus 1 strap?

Iata ce spune cineva (folosesc "code" pentru ca textul sa arate bine):

Connecting your PC to your OBD-II equipped vehicle    This software requires no hardware OBD-II interface. To connect your    laptop's serial port to your vehicle's OBD-II plug, only two wires    are required.    Connect RS-232 pin 5 (GND) to OBD-II pin 4 (GND)    Connect RS-232 pins 6 and 7 to OBD-II pin 2 (DATA)           | GND 5 ------------------------ 4 GND  |           |                                       |    RS-232-| RTS 6 -*---------------------- 2 DATA |-OBD-II           |        |                              |           | DSR 7 -*                              |

Ce parere aveti de asta?

Link spre comentariu

Softul despre care este vorba acolo rezolva ce trebuie si cat trebuie ca sa functioneze. Asa se spune. Acel soft este scris de un om (aflat undeva la antipozi) priceput in asemenea lucruri. A se vedea "EFI". Eu am formulat-o asa ca intrebare, daca este posibil cu o interfata atat de simpla (doar cu fire). Adaug acum ca ar merita aflat/incercat. Stie cineva detalii despre rs232 (nivele de tensiune) dar si despre linia de date din conectorul de diagnoza? Exista pericolul sa se strice ("arda") ceva, fie la un cap fie la celalalt?

Link spre comentariu

Este scris mai sus:"Connect RS-232 pins 6 and 7 to OBD-II pin 2 (DATA)".Iar conectorul de obd2 (16 pini) este asa:- Pin 2: J1850 Bus+- Pin 4: Chassis Ground- Pin 5: Signal Ground- Pin 6: CAN High (J-2284)- Pin 7: ISO 9141-2 K Line- Pin 10: J1850 Bus- Pin 14: CAN Low (J-2284)- Pin 15: ISO 9141-2 L Line- Pin 16: Battery Power"Altfel" spus, softul despre care este vorba si interfata de mai sus (numai cu fire) nu au treaba cu linia K ci cu "J1850 Bus+". Este vorba de VPW.

Link spre comentariu

Ce intrebare, asta?"...cine rezolva diferenta intre nivelele de tensiune, firele, strapul sau conectorii?" Probabil ca te referi la potentialul electric pe plasticul conectorului. :smt003 Mai lasa-ma (vad ca m-ai gasit si aici).Orice copil stie despre +/- la seriala. Astept opinii serioase. Repet: omul care a gandit acest lucru (a scris si mai multe versiuni de soft care merg cu asemenea interfata formata doar din fire - normal ca nu este singura) este un fel de monstru sacru. Cine vrea sa observe poate sa caute numele Paul Blackmore sau nickname-ul blacky. Adica merita o discutie mai serioasa, zic. Personal nu am nici o indoiala ca functioneaza si am sa incerc chiar sa testez practic. Singurul dubiu este referitor la pericolul de a se "arde" com-ul.

Link spre comentariu

Mircea, daca ai o convingere personala, testeaz-o in liniste, nu ne mai "arde" cu dubiile singulare pe care le stiu si copii :)Succes la asteptare!Nota: Ca veni vorba: Google zice ca tipul ala e un fotograf din Australia :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări