Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 4x100W tda7294

Postări Recomandate

Dar sursa ta in comutatie va da la iesire curent alternativ ? Ziceai ca e o sursa care va face din 12 V >2x35V de unde o sa obtii acesti 12v ptr un consum de cateva sute de watti ?

Sursa va fi alimentata de la bateria auto . Dupa redresare si filtrare tensiunea va fi 2x35vAm pus redresarea si filtrarea pe pcb-ul atasat mai sus. Sursa vreau sa incapa in acel spatiu gol. De aceea am pus redresarea si filtrarea separat.Voi pune condensatorii de 100nF mai aproape de integrat.

post-35313-139829742604_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

cateva sfaturi - incearca sa reproiectezi cablajul cu un singur tda7294 si posteaza-l ca sa te ajutam sa-l optimizezi ...cu conectori de alimentare/intrare/iesire si decuplari asezate corect - dupa ce cablajul "arata" bine, il multiplici de 4 ori - de la fiecare modul mai bine mergi cu fire scurte si groase catre alimentare si iesire, in felul asta ai mai putine sanse sa gresesti ceva ...oricum nu se uita nimeni in carcasa sa vada sa-ti numere firele

Link spre comentariu

nu sunt expert in proiectare cablaje (inca mai invat) dar mie unul nu-mi place....in primul rand piese imprastiate pe placa (placa poate fi mai ordonata atat la piese cat si la trasee), traseele de alimentare sunt indicate a fi cat mai egale iar planul de masa poate aduce mai multe dezavantaje daca nu e realizat corect....poate mai are cineva o parere

un exemplu de rutare masa - star ground

http://www.sweet.org.ua/statja-najalo/2 ... 7294-.html

Link spre comentariu

nu sunt expert in proiectare cablaje (inca mai invat) dar mie unul nu-mi place....in primul rand piese imprastiate pe placa (placa poate fi mai ordonata atat la piese cat si la trasee), traseele de alimentare sunt indicate a fi cat mai egale iar planul de masa poate aduce mai multe dezavantaje daca nu e realizat corect....poate mai are cineva o parere

`Traseele vor fi egale cele de alimentare ( - si +) in rest sunt 2 module cu tda7294 in punte cu posibilitatea si de stereo. Si redresarea si filtrearea la mijloc . Spatiul din stanga destinat sursei. Circ integr le-am pus pe margine pentru a le raci cu ajutorul carcasei. Mai refac grosimea traseelor . Nu imi permite spatiul prea multe . Multe trasee , spatiu mic .
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salutare si scuze ca ma bag asa in discutie,am si eu o intrebare !! am un amplificator cu tda7294 in punte 2 kituri in punte,la unu din kituri se aude rau barait tare ,la unu se aude corect,kiturile sunt cumparate de pe mivarom,le am de 2 ani si folosite la maxim putere,pe dif 8 ohmi350w,sunt alimentate cu 2x45v dupa redresare,am vazut la multe amplificatoare ca la iesire la borne sun puse un condisator si o rezistenta.as putea pune si eu la acesta ,si ce valori,,, ploblema e7ste aia care am spuso mai sus unu se aude bine unu se aude rau adica se aude si muzica dar foarte rau cu barait.stima

Link spre comentariu

ba da am citit si scrie clar maxim +-45 la +-50 intra in mute ,eu lam folosit asa foarte mult timp la putere maxim intrun bar,pe boxe de 8 ohmi 350w si se aude foarte bine ,pana intro seara cand de o data sa intamplat ,nu stiu sigur ce sa intamplat,posibil vrun scurt ,nu stiu .dar a mers non-stop la putere maxima..si pot spune ca se aude foarte bine si tare ,,pe 4 boxe scoase afara puse pe stativi si 2 wofer dai nunta cu ele

Link spre comentariu

da poate ai dreptate dar timp de 2 ani utilizata la maxim si na patit nimic pana sambata trecuta cand am lasat pe altcineva la muzica si mea spus ca de odata se auzea rau pe un canal,ce sa intamplat nu stiu ,???precizez ca am dat cu ea si botezuri in aier libere si majorate foarte multe tot timpu la maxim cat ducea ea,si nu am avut plobleme nu se incalzea prea tare ,mai tare se incalzea trafu am racire cu 2 ventilatoare un radiator foarte mare 30cm lungime 10 cmgrosime 15 cm inaltime talpa 1.5cm aripele 5 mm

Link spre comentariu

da transformatoru are 500w se incalzeste cand adaug 2 woferi de 18 inchi,consumu de curent find mare iar transformatorul nu mai are de unde sa dea si este supt de tot si de aia se incalzeste..dar poti sa-mi spui te rog daca pot pune rezistenta si condisator pe iesire si ce valori ,,am inteles ca este bine sa le ai??

Link spre comentariu

am aflat de ce sa ars colegu meu a facut proba la un wofer auto cu 2 dif de 12 inchi 4 ohmi si un difuzor era ars in scurt si mea bulit si mie integratul am depistat si care este ars pe unu din ele imi da curent con,multumesc pt ajutor,,pot pune indicator clip pe tda-urile astea,??? si ce rezistenta si condisator sa pun pe bornele la iesire.stima

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări