Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Neoane cu "aprindere electronica"

cri

Postări Recomandate

Doresc sa-mi repar doua corpuri de iluminat cu neon care au un montaj electronic pentru aprindere.Montajul este simplu dar nu stiu cu se pot inlocui tranzistorii care sunt "sarma" , incat nu pot nici sa-mi dau seama ce sunt.Au format de BD si pe ei scrie XQ 13003.Puteti sa ma ajutati si sa-mi dati un echivalent , care sa se gaseasca pe piata ?multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cri

2

• pavcostel

1

• Depanatoru

1

• RETY

1

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...
  • 6 ani mai târziu...

daca tz urile sunt sarma s-au dus si rezistentele de valoare mica de pe linga .Cateodata se mai pune in scurt si C-ul dintre filamentele tubului.pina la urma e tot mai bine sa pui montaj nou cum a zis colegul

Link spre comentariu

daca tz urile sunt sarma s-au dus si rezistentele de valoare mica de pe linga .Cateodata se mai pune in scurt si C-ul dintre filamentele tubului.pina la urma e tot mai bine sa pui montaj nou cum a zis colegul

dupa 6 ani poate nu mai vrea.... :speriat
Link spre comentariu

Sunt foarte simplu de reparat, tranzistorii sunt MJE13003 si poti vorbi cu userul Mitokadona sa-ti trimita cateva zeci, are recuperati din surse de PC. Schimbi tranzistorii, rezistentele de cativa ohmi si verifici condensatorii electrolitici si mai ales pe cei verzi de cativa nF care au obiceiul sa se strapunga.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări