Vizitator Fujito Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Buna seara , apelez la dumneavoastra deoarece sunt la inceput si nu dispun inca de cunostiintele necesare .Am primit cadou o filetanta care intampina urmatoarea problema :Butonul care actioneaza motorul acestei filetante are un tranzistor care scoate fum si este topit , ceea ce duce la imposibilitatea de a avea putere la motor in functie de cat actionez butonul (merge motorul decat atunci cand butonul este actionat la maxim) .Pe butonul acestei bormasini scrie 24 V 20 A , cum pot afla ce tranzistor foloseste avand in vedere ca nu se mai vede ce a fost scris pe el fiind topit . Multumesc Link spre comentariu
bluerocket Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Cauta fisa tehnica a produsului pe Google sau poate ai primit-o odata ce-ai cumparat produsul. Exista posibilitatea sa apara acolo tipul de tranzistor si diagrama circuitului. Link spre comentariu
39 ADR Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Ma-i multe detalii, marca produsului, model ? Link spre comentariu
Vizitator Fujito Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 RYOBI CDI-1801 altceva din pacate domnilor nu se mai vede pe aceasta filetanta http://ryobispares.com/assets/applets/CDI1801.PDF dar nu arata tranzistorul arata ansamblul butonului Link spre comentariu
Vizitator Fujito Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Am gasit switchul dar nu imi dau seama daca este acelasi lucru cel din poza este un VS70-9-B al meu este VS70-7-B la valorile inscriptionate pe el nu este nici o diferenta . In poza de la cel de pe net se vede o serie la tranzistor , il poate descifra cineva ? multumesc http://img3.tradeee.com/up/maokaishi/95540.jpg Pare fi acesta tranzistorul : http://alltransistors.com/pdfview.php?d ... f&dire=_st (din ce am descifrat din poza) cum il gasesc in Romania ca serie ? Deasemni switchul de pe net are un cilindru in plus fata de al meu (dioda , condensator nu ma pricep) Link spre comentariu
bluerocket Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Am si eu o filetanta care de asemenea foloseste un tranzistor MOSFET. Mai demult a trebuit sa inlocuiesc si eu tranzistorul din cauza ca i s-au rupt piciorusele. Eu nu l-am inlocuit cu unul exact la fel insa am avut grija ca parametrii noului tranzistor sa respecte cerinta motorului si sa fie de acelasi tip (n sau p), in cazul tau 24V si 20A insa nu stiu ce tip. Datasheetul tranzistorului postat de tine arata ca acel MOSFET poate suporta cu brio (75V si 75A). Problema este ca nu stiu ce tip (n sau p) ai nevoie (chiar daca eu tind spre n). Iti spun ca nici eu nu sunt profesionist in electronica, iti vorbesc din ce experiente am avut pana acum. In ce priveste magazinul, pe net poti gasi usor sau la un magazin in oras (daca ai astfel de magazine p-acolo). Cauta un tranzistor MOSFET care sa nu fie AUDIO sau alta smecherie si care sa suporte mai mult de 24V si 20A. Eu zic sa cumperi si n si p dar asta probabil e-o sutpizenie. Astept colegii mei mult mai priceputi sa te ajute. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Eu am citit pe mosfet P75NF75 care este un mosfet canal N, 80A , 75V. Orice mosfet canal N cu performante apropiate ar trebui sa fie OK. Totusi este posibil ca problema sa nu fie doar din cauza mosfetului ci sa mai fie ceva ars si in intrerupator. Link spre comentariu
costi_b Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Un tranzistor ieftin, se găsește la tme, este IRF2807Z. Corespunde la parametri cu originalul și costa vreo 4 lei. Link spre comentariu
Vizitator Fujito Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Sunt super incantat de ajutorul oferit , consider ca tranzistorul este de vina avand in vedere ca dupa ce a fost miscat putin si adaugata putina pasta termoconductoare incepuse sa mearga corect in functie de cat apasai pe tragagi dar incepea sa scoata fum tranzistorul si nu mai mergea .Deci ca solutie de final cumpar IRF2807Z ? Link spre comentariu
Vizitator alaurentiu Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 In interiorul butonului trebuie sa mai fie un potentiometru care sa comande acest tranzistor care intradevar este un p75nf75 (75V/80A) si totusi cred ca problema sa nu fie si in interiorul butonului adica pot fi arse contactele si atunci curentul absorbit este mult mai mare decat normal.daca spui ca numai cand apesi butonul la maxim mai functioneaza este de inteles ca este problema cu butonul.demonteaza cu grija butonul curata contactii din interior si potentiometrul si incearca sa-l inlocuiesti tranzistorul si trebuie sa mearga.Spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator Fujito Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Gasesc acest p75nf75 in Romania se gaseste sub alta denumire ? multumesc Link spre comentariu
Vizitator Fujito Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Am reusit sa rezolv problema , am inlocuit tranzistorul ars cu un Mosfet cu valoari 60 V 85 A si totul merge perfect (nu se incinge tranzistorul in timpul functionarii) , am folosit ca pasta termoconductoare Termaltake TG-2.Butonul nu poate fi desfacut pentru curatare pare a fi turnat . Tin sa va multumesc mult pentru ajutorul dvs. si deasemeni va respect pentru ceea ce faceti aici . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum