Vizitator jlaslo Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Buna,As vrea sa va intreb care ar fi problema pentru care nu pot incarca in telefon de la 2 baterii de 1.5V in serie. Am un USB step-up care aduce voltajul de la 2.8-2.9 volti de la baterii la 5-5.1v la iesirea USB. Conectez telefonul la iesirea USB dar nu se intampla nimic. Este oare din cauza ca acel USB step-up scoate 500mah iar telefonul are nevoie de 1A ? Asta ar insemna ca se incarca mai incet dar totusi se incarca. La mine nu se intampla nimic.Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Aia 5-5.1V sunt fara telefonul conectat, nu?! Care este iesirea step-up-ului dupa ce conectezi telefonul la incarcat?Ca fapt divers: acel step-up "scoate" 500mA, acei mAh sunt sunt altceva. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 N-ai sa vezi acel step-up livrand 500mA in sarcina. Cred ca stiu despre ce step-up USB vorbesti, l-am probat si eu pe un telefon Nokia vechi, si nu a depasit 100mA in sarcina. Link spre comentariu
Vizitator jlaslo Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 thunderer - fara telefon, la iesirea usb am ~5.05 V, iar cu telefonul conectat 4.9v. validae - e un stepup de la Shenzhen LC Technology CO, acesta chiar. asta inseamna ca nu prea pot sa il folosesc pentru telefon ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Nu cred ca e ceva practic, la mine curentul maxim masurat pe iesire in sarcina a fost de 100mA, departe de cei 500pe care-i declara Am folosit acel step-up, ca al tau la alimentarea unui ESR-metru analogic. Se mai poate folosi si pentru a alimenta diverse lanterne cu led, de exemplu sau chiar telefoane dar numai modele cu acumulatori mici (sub 1000mA/h)Nu zic ca nu ar putea incarca un telefon, dar l-ar incarca poate dupa o zi de schimbat intr-una la acumulatori Link spre comentariu
Ashky Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Problema e in alta parte nu la convertor. De exemplu telefonul meu Samsung nu se incarca cu incarcatorul tabletei care are 2,5A. Probabil mai trebuie "ceva" in mufa USB pe pinii de date. Link spre comentariu
Vizitator jlaslo Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Din cate am mai citit pentru iphone, pe langa cei ~5v e nevoie de un minim de 500mA. Cum acel step-up nu scoate atat... nu o sa incarce. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 cred ca iphone are un pin de control ceva unde are o tensiune divizata rezistiv din cei 5V din alimentare, teoretic ar trebui sa incarce, acel step-up mie mi-a incarcat nokia, zilele astea o sa testez un alt integrat tip step-up care lucreza de la 0.7V MAX756, doar ca livreaza doar 200mA. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Ianuarie 20, 2014 Partajează Postat Ianuarie 20, 2014 Pe pinii de date USB, D+ si D- trebuie un divizor rezistiv.In functie de valoarea rezistentelor se decide si curentul de incarcare USB sau incarcator.Google diy iphone charger si gasesti schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum